Armata ucraineană i-a vânat pe mercenarii Wagner intrați în Kiev să-l ucidă pe Zelenski

DE Elena Andrei | Actualizat: 28.02.2022 - 19:47
Armata ucraineană i-a vânat pe mercenarii Wagner intrați în Kiev/foto: die magazine

Kremlinul a trimis peste 400 de mercenari din Grupul de mercenari Wagner la Kiev pentru a-l asasina pe președintele Zelenskyi și 23 de membri ai Guvernului. Soldații ucraineni i-au vânat stradă cu stradă.

SHARE

Peste 400 de mercenari ruși au fost transportați cu avionul din Africa pentru a-l asasina pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Miliția privată cunoscută sub numele de Grupul Wagner face parte din Planul B al Kremlinului de a prelua guvernarea Ucrainei după eliminarea actualilor oficiali, în frunte cu Zelenski.

Potrivit Times, mercenarii, înființați de oligarhul Evgheni Prigozin - un aliat apropiat al președintelui rus, care este adesea supranumit „bucătarul lui Putin” - au fost transportați în urmă cu cinci săptămâni.

Citește și

60 de voluntari britanici intră în Legiunea Internațională pentru a lupta în Ucraina

Zelenski a semnat cererea oficială de aderare a Ucrainei la UE. Cum se poate realiza

O sursă care cunoaște activitățile Grupului Wagner a declarat pentru Times că între 2.000 și 4.000 de mercenari au ajuns în Ucraina în ianuarie, dar cu misiuni diferite.

Unii au fost trimiși în regiunile deținute de rebeli, Donețk și Lugansk din estul țării, în timp ce cei 400 însărcinați să-l elimine pe Zelenski s-au îndreptat către Kiev din Belarus.


Pe lista „de ucis” se află președintele Ucrainei, prim-ministrul, întregul Cabinet, primarul Kievului Vitali Klitschko și fratele său Vladimir - ambii campioni la box.

Mercenarii urmăresc țintele prin telefoane lor mobile și pretind că știu unde se află în orice moment.

Cu toate acestea, planurile le-au fost date peste cap după ce informații precise despre prezența acestora au ajuns la oficialii Guvernului ucrainean.

Kievul a ordonat restricție de circulație de 36 de ore, avertizând civilii să rămână în case, astfel încât soldații să poată verifica stradă cu stradă în căutarea mercenarilor ruși.

Cetăţenii au fost avertizaţi că riscă să fie lichidaţi dacă sunt văzuţi afară în timpul orelor de restricţie, deoarece pot fi luați drept inamici.


O altă sursă a susținut pentru Times că mercenarii nu au primit încă undă verde de la Kremlin, în timp ce se poartă negocieri ruso-ucrainene.

Dar au fost informați că liderul rus nu dorește să ajungă la un acord, etichetând întâlnirea de la granița cu Belarus drept „o tragere de timp”.

Surse au declarat pentru Times că miliția a fost informată despre planurile lui Putin cu privire la Ucraina în decembrie, cu mult înainte ca armata rusă să fie informată.

Câțiva ofițeri superiori ar fi fost executați pentru că au fost prea vocali împotriva planurilor de invazie, susțin mercenarii, potrivit Times.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te