„Arca lui Noe”: Ruta secretă de evacuare a lui Putin în America de Sud în caz de lovitură de stat

DE Adina Mutăr | Actualizat: 27.06.2023 - 22:37
„Arca lui Noe”: Ruta secretă de evacuare a lui Putin în America de Sud (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: sot.com.a

„Arca lui Noe”, ruta secretă de evacuare a lui Putin în America de Sud în caz de lovitură de stat a fost la câteva minute să fie activată în timpul insurecției Wagner.

SHARE

Ruta secretă de evacuare a lui Putin în America Latină în caz de lovitură de stat a fost dezvăluită în circumstanțele incerte în care se desfășura insurecția mercenarilor Wagner.

Vladimir Putin a fost la câteva minute să își activeze planul secret de evadare, în timp ce mercenarii Wagner erau în drum spre Moscova, în conformitate cu un protocol conceput de cercul său interior. 

„Arca lui Noe”: Ruta secretă de evacuare a lui Putin în America de Sud în caz de lovitură de stat 

Acesta, sub numele de cod „Arca lui Noe”, a fost dezvăluit de fostul scriitor de discursuri al lui Putin, Abbas Galliamov, și implică trimiterea președintelui și a altor oficiali de rang înalt în America de Sud în timpul unei „evacuări urgente”.

Cercul apropiat al lui Putin a început să construiască planuri pentru protocol în primăvara lui 2022, luând în considerare mai multe locații pentru a trimite elitele de la Kremlin, inclusiv China.

Dar Galliamov spune că cercul interior a decis împotrivă, deoarece „chinezii îi disprețuiesc pe învinși”. Apoi, Argentina a fost pe listă, dar nu s-a aprobat. 

În prezent, se pare că elita lui Putin și-a centrat protocolul de evadare în jurul Venezuelei, a spus Galliamov, potrivit Express.

Codul „Arca lui Noe” a fost ales deoarece „este vorba despre găsirea unui nou pământ în cazul în care situația devine complet inconfortabilă în țară”.

Anturajul liderului de la Kremlin nu a exclus pierderea războiului sau pierderea puterii, de aceea s-a acordat foarte multă atenție unei rute de evacuare în caz de urgență.

Planurile de evadare au fost concepute de baronul petrolului și aliatul Kremlinului Igor Secin, CEO al Rosneft, și de apropiatul său, Iury Kurilin, mâna dreaptă a lui Secin la companie.

Venezuela, locația perfectă la ora actuală

Planul este atât de avansat, încât Kurilin a demisionat pentru a ajuta la conducerea lucrărilor „la fața locului”, în Caracas, capitala Venezuelei.

Citește și: Un stat NATO a intrat în alertă după mutarea mercenarilor Wagner în Belarus: „Sunt semnale negative”

„Kurilin are cetățenie americană și legături bune. A absolvit Universitatea Hayward din California și a lucrat în structurile BP (British Petroleum), inclusiv în funcția de director pentru afaceri corporative”, a scris Galliamov.

Canalul Telegram Mozem dat detalii despre planul de evadare al lui Putin, citând două surse apropiate.

Citește și: VIDEO Ucraina a recucerit, în câteva zile, mai mult teritoriu decât a ocupat Rusia toată iarna

Potrivit publicației, oficiali de rang înalt au început să cumpere proprietăți imobiliare în Venezuela și lucrează pentru a obține drepturi de ședere.

Una dintre surse susține că unii oficiali ruși au cumpărat deja proprietăți pe insula Margarita.

De asemenea, s-a raportat că politicieni ruși de rang inferior caută rezidența în Ecuador, Paraguay și Argentina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te