Apropiat al Kremlinului: Rusia va folosi armele nucleare pentru descurajare. Mare ofensivă, curând

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.09.2022 - 09:39
Apelează Rusia la arme nucleare? - FOTO: Profiemdia

Dmitri Suslov, politolog apropiat Kremlinului: "Pierdem din cauza inferiorității numerice, dar vom folosi armele nucleare doar pentru descurajare. Votul din Italia? Salvini și Berlusconi sunt porumbei", susține aceasta într-un interviu pentru Cotidianul italian Corriere Della Ser

SHARE

Dmitri Suslov conduce Centrul de Studii Europene și Internaționale la Școala Superioară de Economie, unul dintre cele mai importante institute rusești, în care este concepută politica externă a Kremlinului, potrivit rador.ro .

Cele mai importante declarații:

Citește și: Cum începe noul an universitar: Se intră doar cu buletinul, pe principiul primul venit, primul admis

Din partea rusă, folosirea bombelor atomice tactice rămâne o armă de descurajare. Referirea lui Putin este un instrument retoric pentru a forța Occidentul să nu mărească sau mai degrabă să reducă ajutorul militar pentru Kiev și să-l descurajeze să intre direct în război, de exemplu prin desfășurarea de trupe în regiunile de vest ale Ucrainei sau în altă parte, mai ales atunci când creșterea forțele ruse vor constrânge forțele ucrainene să se retragă.

Putin a deceretat mobilizare parțială împins de succesul ofensivei forțelor ucrainene, în special în regiunea Harkov și la Donețk, unde a complicat planurile militare rusești în Donbass. Concluzia evidentă este că Rusia nu mai poate deține aceste teritorii, cu atât mai puțin să continue să avanseze cu o forță militară minoritară. Moscova nu poate câștiga acest război cu o forță de expediție care este numeric mai mică decât adversarul: ​​în regiunea Harkov, vorbim despre un raport de 1 la 8 în favoarea ucrainenilor și asta explică succesul său. Lipsa de personal a fost principala slăbiciune a Rusiei în această campanie și acum este clar că riscăm să nu putem păstra nici măcar teritoriile rămase, decât dacă prezența noastră militară escaladează. Mobilizarea, deși parțială, este un act obligatoriu, Putin a evitat-o ​​multă vreme în ciuda presiunii comandamentelor militare. Acum nu mai era posibil.

Citește și: Opinia unui profesor: La voi, în școală, ce „vrăji" au mai făcut părinții?

Putin este gata să accepte negocierile și mâine, în condițiile Rusiei. Dar cred că există două scenarii posibile. Primul este să negociem cu SUA și NATO, dar fără Ucraina, imediat după anunțul Moscovei că cele patru teritorii sunt rusești. Al doilea este mult mai rău. Rusia continuă mobilizarea, care nu va schimba peste noapte situația de pe teren. Va dura trei sau patru luni pentru ca noile trupe să fie pe deplin operaționale pe front. Este posibil ca Rusia să-și lanseze contraofensiva la sfârșitul acestui an sau la începutul viitorului. În acel moment, totul va depinde de disponibilitatea Occidentului de a negocia, de starea de epuizare a părților, de modul în care Ucraina va supraviețui în următoarele luni cu o infrastructură economică și civilă distrusă, de modul în care Europa va supraviețui iernii, de efectul cumulativ al sancțiunilor asupra Rusiei. Abia atunci vom putea evalua situația.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te