Anunțul lui Biden care „îngheață” Rusia lui Putin: Biden: „Vom trimite toate armele Ucrainei rapid”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.04.2024 - 08:06
Anunțul lui Biden care „îngheață” Rusia lui Putin: Biden: „Vom trimite toate armele Ucrainei rapid” - Foto: Profimedia images

Anunțul lui Biden care „îngheață” Rusia lui Putin: Biden: „Vom trimite toate armele Ucrainei rapid”. Joe Biden, a afirmat marţi că SUA vor "trimite arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce Congresul a votat un ajutor mult aşteptat pentru Kiev.

SHARE

"Voi semna acest proiect de lege şi mă voi adresa poporului american de îndată ce va ajunge mâine pe biroul meu", a declarat el într-un comunicat al Casei Albe.

Anunțul lui Biden care „îngheață” Rusia lui Putin: Biden: „Vom trimite toate armele Ucrainei rapid”

Senatul SUA a adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

"În sfârșit, în sfârșit, în sfârșit. În această seară, după mai bine de șase luni de muncă înverșunată și multe răsturnări de situație, America trimite un mesaj lumii întregi: nu vă vom întoarce spatele", a declarat liderul democrat din Senat, Chuck Schumer.

Planul de ajutor de 95 de miliarde de dolari, care include fonduri pentru Israel, Taiwan şi un ultimatum pentru platforma TikTok, a primit un sprijin foarte larg în Senatul american.

Citește și: VIDEO Putin atacat de Ucraina cu temutele avioane F-16 chiar de luna viitoare. Mii de drone, ajută

Adoptarea acestui plan de ajutor este o uşurare pentru armata ucraineană, care se confruntă cu deficitul de noi recruţi şi muniţie, în faţa presiunii constante a trupelor ruse în est.

Statele Unite sunt principalul susţinător militar al Kievului, dar Congresul nu a mai adoptat un pachet important pentru aliatul său de aproape un an şi jumătate, în principal din cauza certurilor partizane.

Citește și: VIDEO SUA au pierdut 2 avioane de luptă de 200.000.000$ în doar 4 zile. F-22 nu a fost bine spălat

Preşedintele american şi Partidul Democrat sunt foarte favorabili noilor ajutoare, prezentate ca o investiţie în securitatea Statelor Unite în faţa, potrivit acestora, obiectivelor agresive ale Rusiei.

Republicanii, conduşi de Donald Trump, sunt din ce în ce mai reticenţi, iar şeful conservator al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a blocat mult timp textul.

Mike Johnson, a ajuns în final să susţină pachetul financiar cu această justificare: "Prefer să trimit muniţii în Ucraina decât să-i trimit pe băieţii noştri la luptă".

Acest plan de asemenea îl autorizează pe preşedintele Biden să confişte şi să vândă active ruseşti cu scopul de a putea fi utilizate pentru finanţarea reconstrucţiei Ucrainei. Idee susţinută de ţările din G7.

O mare parte a pachetului va fi, de altfel, folosită pentru refacerea stocurilor armatei americane şi va reveni fabricilor de armament din Statele Unite.

Printre celelalte părţi ale uriaşului plan: 13 miliarde de dolari asistenţă militară pentru aliatul istoric al Statelor Unite, Israel, în războiul cu Hamas.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te