Amendă uriașă primită de un turist aflat la plajă în Mamaia. „Doar așa îi civilizezi!” Ce a greșit?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.08.2023 - 13:45
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Un turist din Prahova s-a ales cu o amendă consistentă după ce a ignorat avertismentele repetate ale salvamarilor și steagul roșu care indică scăldatul interzis.

SHARE

În ciuda faptului că an de an sunt oameni care își pierd viața în Marea Neagră, pentru că nu respectă indicațiile salvamarilor și se aventurează în apă, deși scăldatul este strict interzis, încă sunt turiști care procedează astfel și nu sunt deloc „cazuri izoate”. 

Amendă uriașă primită de un turist aflat la plajă în Mamaia. „Doar așa îi civilizezi”

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” au sancționat, pe o plajă din stațiunea Mamaia, un tânăr din județul Prahova, pentru nerespectarea indicațiilor salvamarilor și respectarea semnificației steagului roșu abordat, care interzicea intrarea în apă.

Acesta a fost sancționat în conformitate cu Normele de aplicare a H.G. 1136/ 2017, cu suma de 500 lei. Sancțiunea a fost aplicată urmare a sesizării salvamarilor.

Citește și: Turiști sălbatici la Eforie Nord. I-au luat la bătaie și pietre pe salvamari dintr-un motiv ireal

„Doar așa îi civilizezi pe ăștia. Se cred buricul pământului când ajund pe litoral și dacă pățesc ceva țipă în gura mare că salvamarii nu au facut nimic să-i salveze”, spune un alt turist aflat pe aceeași plajă din Mamaia.

Citește și: VIDEO Cine sunt ”turiștii” bătuți de jandarmul din Legiunea Străină. Cunoscuți în Brașov și Germania

În ultimele zile, scandalurile s-au ținut lanț pe litoralul românesc, în special în stațiunile Eforie Nord și Costinești unde mai mulți turiști puși pe scandal i-au luat la bătaie pe salvamari și chiar au aruncat cu pietre înspre cei care veghează și îi salvează pe inconștienții care își riscă viața în valurile periculoase.

Ce semnificație au steagurile puse de salvamari pe Litoral

„Cel mai important este atunci când începem activitatea se arborează steagul roșu cu galben înseamnă prezența salvamarului pe punctul de lucru.

În momentul în care se arborează steagul galben semnifică cei care sunt experimentați să intre la îmbăiere, copiii să nu mai fie lăsați singuri cu obiecte gonflabile în apă, când se arborează steagul roșu este interzis la scăldat și nu avem voie la îmbăiere.

Fiind foarte aglomerată plaja, părinții trebuie să fie atenți cu copiii, pentru că se pierd foarte ușor, își pierd orientarea pe plajă și atunci trebuie să fie foarte foarte atenți.

În cazul în care se întâmplă să se piardă copiii, părinții trebuie să meargă de urgență la serviciul de salvamari pentru că noi putem comunica foarte ușor prin stație atât între noi cât și cu cei de la poliție să putem găsi copilul cât se poate de repede”, a declarat Gabriel Culea, coordonatorul salvamarilor din Mamaia

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te