Ambasador rus: „Rusia nu dorește o confruntare cu SUA, dar avioanele lor nu au ce căuta la graniță”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.03.2023 - 09:14
Ambasador rus: „Rusia nu dorește o confruntare cu SUA, dar avioanele lor nu au ce căuta la graniță” - Foto: Profimedia Images

Anatoli Antonov, ambasadorul rus în SUA, a declarat marți că Rusia nu dorește o "confruntare" cu SUA, dar avioanele americane nu au ce căuta în apropierea graniței rusești".

SHARE

Ambasador rus: „Rusia nu dorește o confruntare cu SUA, dar avioanele lor nu au ce căuta la graniță”. Declarația sa vine după ce a fost convocat la Departamentul de Stat în urma unui incident care a dus la doborârea unei drone americane Reaper deasupra Mării Negre.

Ambasador rus: „Rusia nu dorește o confruntare cu SUA, dar avioanele lor nu au ce căuta la graniță”

„V-ați putea imagina dacă o astfel de dronă ar apărea brusc în apropierea New York-ului sau a San Francisco-ului? Vă puteți imagina reacția presei americane, a Pentagonului, la această dronă? Ce fel de dronă era? 

Gândiți-vă la asta înainte de a mă convoca la Departamentul de Stat. Este o dronă multifuncțională, cu capacități de atac de până la 1.700 de kilograme de încărcătură explozivă", a declarat el. 

Citește și: Drona Reaper doborâtă de ruși putea fi lansată de la Câmpia Turzii. A început goana după recuperare

"Spuneți-mi cum ar reacționa Ministerul Apărării din orice țară la amenințarea unui astfel de pericol care apare de-a lungul granițelor lor?".

Antonov a spus că a dorit să sublinieze "cât de profesioniști au fost piloții ruși în acțiunile lor. Nu s-a făcut niciun contact și nici nu au fost folosite arme de către avioanele noastre de luptă".  

"Cred că este mai bine să discutăm la Departamentul de Stat căile de cooperare și de acțiune reciprocă, dar, din păcate, comunicarea mea cu Departamentul de Stat în ultima vreme a fost doar pentru a răspunde protestelor lor cu privire la acțiunile Federației Ruse", a spus el.

Citește și: Pe ce trebuie să îți cheltuiești banii dacă ai salariul minim. „Altfel, riști să rămâi fără casă”

"Federația Rusă nu este interesată de confruntare. Partea rusă este interesată de relații pragmatice cu SUA, în interesul atât al poporului rus, cât și al poporului american." 

Drona Reaper zbura deasupra apelor internaționale

Drona Reaper zbura deasupra apelor internaționale când unul dintre cele două avioane rusești a zburat intenționat în fața dronei fără pilot și a aruncat combustibil pe aceasta de mai multe ori, potrivit Comandamentului European al SUA.

Avionul a lovit apoi elicea dronei, determinând forțele americane să doboare drona MQ-9 în apele internaționale.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, a adăugat marți că aeronava rusă a zburat "în apropierea" dronei timp de 30-40 de minute înainte de a intra în coliziune imediat după ora 7.00, ora Europei Centrale, potrivit CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te