Amănunte terifiante: atacatorul care a decapitat o femeie la Nisa striga constant „Allah Akbar”

DE Alexandru Pop | 29.10.2020 - 12:18
Forțe de ordine la Nisa/FOTO: Twitter

Un atac cu armă albă a avut loc joi în Nisa, la biserica Notre Dame, potrivit Le Figaro și BFMTV. Ultimul bilanț vorbește despre trei morți și mai mulți răniți. Autorul a fost rănit de polițiști și transportat la spital. Acesta a strigat neîncetat "Allah Akbar".

SHARE

Parchetul antitero a preluat ancheta. Atacul are loc într-un context tensionat pentru Franța, după decapitarea profesorului de istorie Samuel Paty și după valul de proteste pe care l-a stârnit președintele Emmanuel Macron în unele state musulmane prin angajamentul său de a lupta pentru valorile laice ale republicii și împotriva ”separatismului islamist”.

11.40: Un bărbat și două femei au murit, potrivit ultimelor informații, printre victime fiind paznicul bisericii. Una dintre femei ar fi fost decapitată.

Două victime au fost găsite în interiorul bisericii, în timp ce a treia reușise să se refugieze într-un bar din fața acesteia, însă a murit din cauza rănilor.

Amintim că orașul francez Nisa a fost zguduit de un alt atentat terorist, comis la 14 iulie 2016, chiar de ziua națională. În seara acelei zile, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, cetățean francez cu origini tunisiene, a spulberat cu un camion de 19 tone o mulțime de oameni care sărbătoreau pe Promenade des Anglais. 84 de oameni și-au pierdut viața atunci.

11.36: Atacatorul ar fi strigat neîncetat ”Allah akbar" sub privirile noastre, în timp ce primea îngrijiri medicale, ar fi declarat primarul Christian Estrosi, citat de Le Point.

11.30: Președintele Franței Emmanuel Macron va conduce celula de criză, potrivit AFP. Parchetul antitero a preluat ancheta.

11.20: Ultimul bilanț al atacului care a avut loc la ora 9, ora locală, indică trei morți și mai mulți răniți, potrivit BFMTV.

11.17: Adunarea Națională a ținut un moment de reculegere pentru victimele atacului. Premierul Jean Castex a părăsit de urgență ședința Adunării Naționale în cursul dimineții.

11.10: Poliția a intervenit rapid, autorul fiind rănit și transportat la spital. La această oră, nu sunt cunoscute date legate de profilul său.

Atacul are loc într-un context tensionat pentru Franța, după decapitarea profesorului de istorie Samuel Paty în Paris.

Potrivit BFMTV, la începutul săptămânii, șeful poliției naționale și-a mobilizat trupele. Într-o telegramă adresată șefilor din teritoriu, acesta avertiza că Franța este sub ”amenințare teroristă constantă și ridicată”. O amenințare care a fost reiterată marți printr-un comunicat al agenției Thabat, apropiată de organizația teroristă Al-Qaida.

Postul BFMTV citează surse potrivit căruia atacul cu cuțitul ar fi avut loc chiar în interiorul bisericii care se află în centrul orașului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.