FOTO Imagini apocaliptice din Italia. Aeroportul din Palermo, împresurat de flăcări uriașe

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.07.2023 - 22:44
Aeroportul din Palermo, închis din cauza incendiilor - Foto: Profimedia Images
Aeroportul din Palermo, închis din cauza incendiilor - Foto: Profimedia Images
Aeroportul din Palermo, închis din cauza incendiilor - Foto: Profimedia Images

Aeroportul internațional din Palermo a fost închis peste noapte, deoarece incendiile au ars totul  în jurul perimetrului său. Incendiile acestea sunt unele dintre cele care au cuprins Sicilia. Incendiile de la aeroport s-a extins din cauza vântului puternic.

SHARE

Sudul Italiei a fost cuprins de caniculă, în ultimele săptămâni de căldură extremă. Luni, temperaturile în Palermo au atins un record de 47 de grade Celsius.

Două femei au fost ucise, iar un băiat de 16 ani a fost grav rănit în timp ce furtunile puternice au lovit nordul Italiei peste noapte, în timp ce un incendiu sălbatic din Sicilia a forțat închiderea temporară a aeroportului din Palermo.

Aeroportul din Palermo, închis din cauza incendiilor

Cu o mare parte din sudul Italiei încă sub cod de caniculă, furtuna de peste noapte, din Milano, a smuls acoperișuri și sute de copaci, blocând drumuri, spulberând mașinile parcate și perturbând transportul suprateran, în capitala financiară italiană, conform Reuters.

„Totul s-a întâmplat în jurul orei 4 sau 5 dimineața (0200-0300 GMT) în această dimineață, a fost foarte scurt, dar foarte intens, a doborât mai mulți copaci... cu rafale de vânt pe care le-au decolat și s-au destrămat”, a declarat martorul Roberto Solfrizzo, în vârstă de 66 de ani.

Porțile către parcurile publice din oraș au fost închise și oamenilor li s-a interzis accesul în zonele deschise cu copaci, din motive de siguranță.

Citeşte şi: VIDEO Incendiile din Grecia iau amploare. După Rodos, autoritățile evacuează și insula Corfu

Atracțiile turistice au suportat impactul furtunii. Castelul Sforza a fost închis după ce unele plăci au fost doborâte și ploaia a fost suficient de puternică pentru a pătrunde în Galleria Vittorio Emanuele II, cu boltă de sticlă, faimoasa galerie comercială din Milano.

„Am trecut prin 65 de veri, de-a lungul vieții... și ceea ce văd acum nu este normal, nu mai putem nega, schimbările climatice ne schimbă viețile”, a declarat primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala.

În nordul provinciilor Monza și Brescia, două femei au fost ucise după ce au fost zdrobite de copacii căzuți, în timp ce un adolescent a fost grav rănit, când a fost lovit de o creangă care cădea, în Regiunea Veneto.

Citeşte şi: România trimite noi salvatori în Grecia. Un nou modul de intervenţie va pleca să stingă incendii

În alte părți ale Italiei, valul de căldură care a cuprins sudul Europei și-a menținut puterea de foc, 16 orașe italiene fiind în alertă roșie marți, din cauza temperaturilor ridicate.

Printre acestea, se numără Palermo, capitala Siciliei, și Catania, unde întreruperile de alimentare cu apă și energie electrică, pe care oficialii locali le-au atribuit parțial căldurii, au fost frecvente, în ultimele zile.

În unele părți din estul Siciliei, temperaturile au crescut la 47,6 grade Celsius, aproape de recordul european, de 48,8 Celsius, înregistrat pe insulă, în urmă cu doi ani.

Blocaje de călătorie

Operatorul Aeroportului din Palermo a declarat că zborurile au putut decolare și ateriza din nou marți târziu, după incendiul sălbatic din apropiere, care a pus mai devreme mari probleme de funcţionare.

O femeie a murit după ce o ambulanță nu a putut ajunge la ea acasă, din cauza incendiului. Închiderea temporară a aeroportului a adăugat blocaje de călătorie în Sicilia, în vârful sezonului turistic.

Citeşte şi: Caniculă extremă cu temperaturi de 44 de grade Celsius în Grecia. Pericol uriaș de incendii

Principalul aeroport al insulei, cel din Catania, al cincilea ca mărime din Italia, a fost închis săptămâna trecută, din cauza unui incendiu într-o clădire a terminalului, și a fost redeschis doar pentru câteva zboruri.

Fotografiile de pe rețelele de socializare au arătat și un incendiu care amenință situl arheologic antic de la Segesta, din Sicilia. Autoritățile locale au spus că incendiul a fost stins, iar amplasamentul a fost închis temporar, pentru a efectua verificări de eventuale daune.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te