Acapulco, una dintre cele mai frumoase staţiuni din lume, a fost complet distrusă

DE Florin Budescu | Actualizat: 26.10.2023 - 14:19
Acapulco a fost complet distrus - Foto: Profimedia Images

Celebra stațiune mexicană Acapulco a primit o lovitură directă, de la un uragan de categoria 5, care a crescut în putere cu o rapiditate care a surprins prognozele meteo. Drumuri și linii de comunicație sunt distruse, clădirile sunt devastate la roşu.

SHARE

Un uragan-monstru de categoria 5 a lovit stațiunea mexicană Acapulco, una dintre cele mai frumoase locaţii turistice din lume.

A fost o surpriză pentru orașul de 1 milion de oameni. Sinistrul s-a intensificat de la o furtună tropicală, la un uragan de vârf, numit Otis, în doar câteva ore.

Acapulco a fost complet distrus

Drumurile de intrare și de ieșire au fost distruse. Telefonul și serviciile de Internet au fost întrerupte. Chiar și președintele Mexicului a spus astăzi că guvernul din capitala Mexico City nu are de unde să cunoască amploarea pagubelor.

Raymundo Ceja este un om fericit, pentru că participa la o conferință despre minerit în Acapulco și a adus cu el un terminal prin satelit.

Ceja spune că nu aveau idee că lucrurile vor sta atât de rău, până în jurul orei 22, noaptea trecută. Vântul a început brusc, iar la hotelul în care stătea majoritatea ferestrelor s-au spart simultan.

Citeşte şi: VIDEO Imagini apocaliptice vin din Hawaii. Sunt deja 89 de morți: "Să fim pregătiți pentru asta"

Unii oameni au fugit jos și s-au adăpostit într-una dintre sălile de conferințe. Alții au fost nevoiți să învingă furtuna, în băile din camerele lor. Distrugerea este uluitoare, conform NPR.

Nimeni nu a avut timp să se pregătească în mod corespunzător, așa că ferestrele nu au fost acoperite cu scânduri și unele dintre clădirile de sticlă din Golful Acapulco sunt distruse.

În acest moment, nimeni nu are serviciu de telefonie mobilă sau fixă, așa că membrii familiilor care erau cazate în staţiunea de lux sunt disperați să afle vești noi.

Citeşte şi: Se apropie prăpădul de Statele Unite. Americanii vor face Crăciunul sub o furtună polară de zăpadă

Martorii oculari au văzut multe distrugeri, dar nici un deces. Prudenţa ar îndemna însă ca un bilanţ să fie făcut ulterior, pentru că doar o parte din Acapulco are clădiri foarte robuste.

Alte părți nu sunt atât de bine construite și există multe îngrijorări cu privire la ceea ce se întâmplă în regiunea muntoasă, chiar în afara staţiunii propriu-zise.

Ieri dimineață, meteorologii vorbeau despre o furtună tropicală care va poposi în Acapulco. În schimb, a fost un uragan major. Meteorologii spun că acesta este un eveniment uluitor și istoric.

Scenariul de coşmar

Centrul Național pentru Uragane a spus că acesta este scenariul de coșmar. Sistemul a trecut de la o furtună tropicală, la un uragan de categoria 5, în numai câteva ore.

Cu doar o zi în urmă, modelele computerizate preziceau un uragan slab. Pur și simplu acestea au interpretaat datele greșit. Meteorologii spun că apele calde ale Pacificului au permis acestei furtuni să explodeze și să ia pe toată lumea prin surprindere.

Este posibil ca această furtună să devină cel mai puternic uragan care a ajuns la uscat vreodată, în Pacificul de Est. Mai mult, Acapulco a primit acum o lovitură directă. Acest lucru nu s-a mai întâmplat înainte, de când există înregistrări meteo.

Zborurile nu sunt sigure

Nici un ajutor semnificativ nu există în Acapulco, azi. Guvernul spune că zborurile nu sunt sigure și multe dintre drumurile care duc în Acapulco au fost făcute praf şi pulbere, de vânt și ploaie.

Vehiculele militare care transportă ajutoare sunt gata să se deplaseze odată ce drumurile sunt curățate, dar nu a fost dată încă vestea că acest lucru s-a şi întâmplat concret.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te