A mințit Djoković că a avut COVID? Un test negativ ar fi fost făcut pozitiv din calculator

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 11.01.2022 - 21:26
A mințit Djoković că a avut COVID? Un test negativ ar fi fost făcut pozitiv din calculator. Foto Facebook

Novak Djoković susține că a fost testat pozitiv pentru coronavirus pe 16 decembrie. Dar rezultatul testului digital sugerează contrariul. Aceasta și o presupusă declarație falsă ar putea crea noi probleme de viză pentru sportivul din Australia, scrie Der Spiegel.

SHARE

Un test de coronavirus ar fi trebuit de fapt să fie biletul lui Novak Djoković pentru intrarea fără probleme în Australia.

Acest test pozitiv este cel mai important argument pe care jucătorul de tenis nevaccinat l-a prezentat ca justificare pentru a i se permite să participe la Autralian Open, în ciuda reglementărilor stricte de intrare în țară.

Din documentația de la Institutul de Sănătate Publică din Serbia, pe care avocații lui Djoković au prezentat-o ​​ulterior în instanță, reiese că testul PCR a fost efectuat la 13:05 pe 16 decembrie, iar șapte ore mai târziu, rezultatul pozitiv a fost returnat. 

Dar o privire mai atentă la testul PCR presupus pozitiv, în special la versiunea sa digitală, ridică întrebări, scrie Der Spiegel.

Datele digitale sugerează că rezultatele testelor nu sunt deloc din 16 decembrie. În document, există un marcaj de timp pentru 2:21 p.m., ora Serbiei, pe 26 decembrie.

Astfel de marcaje temporale sunt în mod normal produse automat de sistemele de testare corona, marcând când testele individuale sunt introduse în baza de date oficială a fiecărei țări. Acest lucru se întâmplă de obicei la doar câteva minute după ce rezultatul testului devine disponibil.

Avocații lui Djoković au prezentat și un al doilea test negativ, ca parte a procedurilor de imigrare, pentru sportiv. Se pare că acel test a fost menit să demonstreze că Djoković și-a revenit de atunci după COVID-19. Conform documentației prezentate, este din după-amiaza zilei de 22 decembrie – iar momentul respectivului test este confirmat de marcajul de timp digital.

Rezultatele testului includ și coduri QR, iar când Der Spiegel a scanat codul QR pentru testul din 16 decembrie, lucrurile au devenit ciudate.

La 1:19 p.m., luni, rezultatul scanării a fost „test negativ”. Un astfel de rezultat ar fi distrus cazul lui Djoković și argumentul că trebuie lăsat în Australia pentru că a avut deja COVID-19.

Aproximativ o oră mai târziu, însă, la 2:33 p.m. Luni, o a doua scanare a codului QR a returnat un rezultat diferit: „Testul pozitiv”.

Există, de asemenea, indicii suplimentare care pun la îndoială dacă Djoković a fost cu adevărat testat pozitiv pe 16 decembrie.

„Pe baza acestor dovezi, cea mai plauzibilă explicație este că rezultatul pozitiv al testului a fost adăugat în baza de date oficială sârbă pe 26 decembrie, și nu pe 16”, spun experții de la zerforschung.

Înseamnă, deci, că testul PCR pozitiv al lui Djoković a fost efectuat mult mai târziu decât pretinde el? Testul a fost manipulat în continuare? Și cum se poate explica că versiunea digitală a rezultatului testului a indicat pentru o scurtă perioadă de timp luni, 10 ianuarie, că rezultatul a fost negativ?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te