8.658 de ani de închisoare pentru liderul unui cult. Își maltrata supușii cu dalta și ciocanul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.11.2022 - 13:03

Un lider de cult acuzat că și-a obligat supusele pe care le denumea „pisicuțe” să facă anumite operații estetice fără anestezie a fost condamnat la o pedeapsă impresionantă de 8.658 de ani de închisoare.

SHARE

Adnan Oktar, în vârstă de 66 de ani, a fost încarcerat anul trecut pentru o serie de acuzații care variază de la abuz sexual asupra minorilor la fraudă, precum și pentru tentativă de spionaj politic și militar.

Această hotărâre a fost în cele din urmă anulată, dar în cadrul unui nou proces astăzi (miercuri, 16 noiembrie), Oktar a primit o pedeapsă de 8.658 de ani de închisoare - o pedeapsă de opt ori mai mare decât cea inițială.

Paisprezece dintre asociații săi apropiați au primit, de asemenea, sentințe lungi.

Oktar a devenit celebru datorită talk-show-ului pe care îl găzduia pe propriul său canal de televiziune A9, care amesteca dezbateri religioase islamice cu divagații apocaliptice și modele atrăgătoare purtând machiaj exotic, peruci și rochii de tip „bondage”.

Citește și: Zelenski insistă: „Fără îndoială, nu a fost antiaeriana noastră”. Un avion NATO a urmărit racheta

Femeile asociate cu el erau cunoscute sub numele de "pisicuțe", iar cultul său s-a lăudat la un moment dat cu aproximativ 160 de membri.

Stilul idiosincratic al cultului lui Oktar, care neagă evoluția, a fost descris de antropologul Daniel Martin Varisco ca fiind o "versiune Disney sexualizată a islamului".

Deși „pisicuțele” au fost cele mai vocale susținătoare ale mișcării sale, mulți dintre cei care au plecat au declarat că au fost supuși la abuzuri sexuale de neimaginat.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Wasim Alhaj: „Vreau să construiesc un pod între România și opoziția din Siria

„Încă îmi amintesc ciocanul”

Seda Isildar, care a fugit din complexul foarte bine păzit al lui Oktar din Turcia pentru Canada, a povestit anterior pentru Sunday Times cum a fost ademenită în cult și forțată să se supună unei operații la nas, fără a fi ușurată de durere.

"A fost oribil. Oribil. Încă îmi amintesc ciocanul. Număram de câte ori îmi dădeau cu ciocanul și dalta în nas".

Isildar a susținut că era încă la școală când a fost prezentată lui Oktar și că a fost forțată să se căsătorească cu el.

O altă femeie a declarat anterior la procesul său că Oktar a agresat-o pe ea și pe alții.

Ea a mai spus că au fost forțate să ia pilule contraceptive. Poliția a găsit la domiciliul său 69.000 de pilule contraceptive, despre care a spus că erau folosite pentru a trata afecțiuni ale pielii și probleme menstruale.

„Chiar și lucrurile stupide au început brusc să aibă sens pentru tine după un an”

Ceylan Ozgul, un alt evadat din abuzurile ale lui Oktar, a explicat anterior cum ar fi fost îndoctrinați oamenii în cult.

Ea a declarat pentru Sunday Times: "Nu s-a întâmplat peste noapte. S-a întâmplat pe parcursul a aproximativ un an. Chiar și lucrurile stupide au început brusc să aibă sens pentru tine după un an, pentru că te gândești că este normal, toată lumea din jurul tău face asta".

Ugur Sahin a afirmat că era adolescent când a auzit pentru prima dată despre Oktar și s-a trezit curând că era unul dintre "leii" săi care recrutau femei în cult.

El a spus că treaba lui era apoi să le seducă și să le priveze încet de independența lor până când puteau fi manipulate ca sclave sexuale.

"Este ca o cursă, ca și cum ai stabili mereu o nouă țintă, iar ea încearcă să ajungă din urmă țintele și apoi, la sfârșitul cursei, o prezinți lui Adnan Oktar. În acel moment, Oktar știe ce are de făcut", a spus el.

Sahin socotește că a adus aproximativ 200 de femei în cult.

Oktar a pledat nevinovat și a insistat că acuzația că a condus un cult sexual este o "legendă urbană", potrivit DailyMail.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te