60 de rachete KInjal, distruse într-un atac cu drone ucrainene în Yeysk: "Aeroportul nu mai există"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.09.2024 - 15:15
60 de rachete KInjal, distruse într-un atac cu drone ucrainene în Yeysk: "Aeroportul nu mai există" - Foto: X/ @PetrenkoAndryi - Captură foto
60 de rachete KInjal, distruse într-un atac cu drone ucrainene în Yeysk: "Aeroportul nu mai există" - Foto: X/ @PetrenkoAndryi - Captură foto

60 de rachete KInjal, distruse într-un atac cu drone ucrainene în Yeysk: "Aeroportul nu mai există". În noaptea de 28 spre 29 septembrie, un atac masiv cu drone a lovit orașul militar Yeysk din Krasnodar Krai, Rusia.

SHARE

60 de rachete KInjal, distruse într-un atac cu drone ucrainene în Yeysk. Atacul cu drone asupra aerodromului militar din Yeysk, situat în regiunea Krasnodar Krai, a avut loc în noaptea de 28 spre 29 septembrie, când o serie de explozii puternice au zguduit zona.

60 de rachete KInjal, distruse într-un atac cu drone ucrainene în Yeysk: "Aeroportul nu mai există"

Potrivit jurnalistului rus Alexander Nevzorov și publicației Astra, 60 de rachete hipersonice Kh-47 Kinzhal au fost distruse în urma loviturilor. „Aeroportul nu mai există”, a declarat Nevzorov pe canalul său de Telegram, subliniind că rachetele erau în tranzit către un alt aeroport, dar nu au reușit să-și continue drumul.

Conform declarațiilor jurnaliștilor și mărturiilor locuitorilor locali, exploziile au avut loc în apropierea unui important aerodrom militar al Marinei ruse. La acest aerodrom se află Centrul 859 pentru utilizarea în luptă și reciclarea personalului de zbor din aviația navală, precum și Regimentul 190 de aviație mixtă de instruire.

Informația a fost confirmată de publicația rusă Astra și de fostul deputat Alexander Nevzorov.

Citește și: Atac rusesc în Ucraina, cu 80 de drone. Sunt peste 20 de răniți în Harkov, printre care și copii

Atacul cu drone din noaptea de 29 septembrie a fost unul de amploare, Ministerul rus al Apărării raportând lovituri asupra a șapte regiuni.

Aproximativ 125 de drone au fost interceptate și distruse în Volgograd, Belgorod, Voronej, Rostov, Briansk, Kursk și Krasnodar Krai, inclusiv în Yeysk, conform raportului oficial.

Rachetele Kh-47 Kinzhal sunt unele dintre cele mai avansate arme din arsenalul Rusiei, având capacitatea de a atinge viteze hipersonice și de a lovi ținte cu o precizie excepțională. Pierderea a 60 de astfel de rachete reprezintă o lovitură majoră pentru capacitățile militare ale Moscovei.

Citește și: VIDEO Explozii și incendii în Rusia după un atac major cu drone. Rușii, forțați să fugă din case

Atacul asupra Yeysk și distrugerea rachetelor Kinzhal subliniază vulnerabilitatea unor centre militare esențiale din Rusia, în ciuda eforturilor defensive crescute. Regiunea Krasnodar, fiind o zonă de importanță strategică, se confruntă cu provocări în protejarea infrastructurii militare împotriva atacurilor de tip UAV (vehicule aeriene fără pilot), potrivit Charter97.org.

Ministerul rus al Apărării a răspuns rapid atacului, susținând că a reușit să doboare o mare parte dintre dronele implicate, însă amploarea pagubelor rămâne semnificativă, cu repercusiuni asupra capabilităților militare ale Rusiei.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te