41 de salve de tun pentru prințul Philip al Marii Britanii

DE Adina Mutăr | 10.04.2021 - 17:08
Salve de tun pentru prințul Pfilip al Marii Britanii/Foto: AP

Ofițerii Marinei britanice au lansat sâmbătă 41 de salve de tun pe mare și pe uscat pentru a marca moartea prințului Philip, onorându-l pe fostul ofițer de Marină și soțul reginei Elisabeta a II-a, pe care îl considerau „unul de-al lor”.

SHARE

Bateriile din Londra, Edinburgh, Cardiff și Belfast - capitalele celor patru națiuni care alcătuiesc Marea Britanie - precum și alte orașe din Marea Britanie și avanpostul mediteranean al Gibraltarului au tras salve de tun la intervale de un minut începând de la prânz.

Navele, inclusiv HMS Montrose, o fregată care patrula în Golful Persic, au lansat, de asemenea, salve de tun.

Citește și

Regina Elizabeth a II-a, despre prinţul Philip: A fost forţa mea şi a rămas în toţi acești ani

VIDEO Prințul Philip, omagiat de copiii săi: A fost „stânca” din viața Reginei și a familiei

 

Philip, duce de Edinburgh, a decedat vineri la castelul Windsor, cu două luni înainte de împlinirea vârstei de 100 de ani.

„Ducele de Edinburgh a slujit printre noi în timpul celui de Al Doilea Război Mondial și a rămas devotat Marinei Regale și Forțelor Armate în ansamblu", a declarat generalul Nick Carter, șeful Statului Major al Apărării.

„O viață bine trăită. Alteța Sa Regală ne lasă moștenire unui spirit invincibil, statornic și un sentiment de nezdruncinat al datoriei.”

Commonwealth își aduce omagiul

Membrii Commonwealth-ului, un grup de 54 de țări condus de monarhul Marii Britanii, au fost, de asemenea, invitați să-l cinstească pe prințul Philip.

Apărare australiană și-a lansat salvele de tun la ora 17:00. ora locală în fața Parlamentului din Canberra, iar Noua Zeelandă a planificat salutul pentru duminică.

Prințul Philip s-a alăturat Marinei Regale, cadet, în 1939 și a avut o carieră militară promițătoare. În 1941, a fost onorat pentru serviciul său în timpul bătăliei de la Capul Matapan în largul coastei Greciei, când, aflat la bordul HMS Valiant, a reușit să faciliteze identificarea navelor inamice în întuneric.

Philip a ajuns la gradul de comandant înainte de a se retrage din serviciul activ.

La doi ani după încheierea războiului, Philip s-a căsătorit cu Elizabeth la mănăstirea Westminster, când aceasta avea 21 de ani, iar el 26 de ani.

Cariera în Marina britanică a lui Philip s-a încheiat brusc când regele George al VI-lea a murit în 1952, iar soția sa a devenit regină.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.