4 persoane, atacate de un grup de delfini pe o plajă celebră. Turiștii s-au ales cu mușcături severe

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.07.2023 - 14:56
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

În decursul unei singure zi, pe o plajă din centrul Japoniei, patru persoane au fost atacate de delfini. Autoritățile îi avertizează pe turiști să iasă rapid din apă dacă prin preajmă sunt delfini.

SHARE

Duminică, un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost atacat la câțiva metri de populara plajă Suishohama din orașul Mihama, prefectura Fukui; acesta s-a ales cu coaste rupte și mușcături la mâini, relatează BBC. Tot în aceeași dimineață, un bărbat de 40 de ani a fost atacat pe aceeași plajă și a suferit mușcături la braț, relatează MSN.

4 persoane, atacate de un grup de delfini pe o plajă celebră

Mai târziu, în aceeași zi, alte două persoane au fost rănite în urma atacurilor delfinilor. Acest lucru ridică la șase numărul total de atacuri ale delfinilor pentru prefectură în acest an; atacuri similare au fost înregistrate și anul trecut.

Astfel de atacuri sunt neobișnuite, dar experții au avertizat că delfinii sunt stresați atunci când trebuie să înoate în apropierea oamenilor și că faptul că trebuie să facă acest lucru le perturbă rutinele comportamentale.

"Delfinii sunt animale sălbatice și pot vedea oamenii ca pe o potențială amenințare la adresa teritoriului sau a prăzii lor.

Citește și: VIDEO Coșmarul din „Fălci”, pe o plajă celebră. Un rechin agresiv, gata să atace oamenii și la mal

În unele cazuri, delfinii pot, de asemenea, să atace oamenii ca o formă de joacă sau de amuzament, ceea ce poate fi periculos din cauza mărimii și forței lor", explică American Oceans. Semnele de pe plaja Suishohama îi avertizează acum pe înotători să nu atingă sau să se apropie de delfini. "Dacă îi vedeți, nu intrați în apă", avertizează un oficial.

Un alt motiv pentru care delfinii pot ataca oamenii este acela că își pot proteja puii. Se știe că mamele de delfin sunt foarte protectoare față de puii lor și pot ataca oamenii dacă simt că puii lor sunt în pericol.

În ciuda cazurilor rare de atacuri ale delfinilor asupra oamenilor, este important să ne amintim că aceste animale nu sunt prădători sau ucigași.

Citește și: VIDEO Rechinul ucigaș Mako, filmat între insulele Zakynthos și Kefalonia: „Primul văzut vreodată”

Delfinii sunt animale inteligente și sociale care sunt adesea neînțelese. Deși pot provoca daune și durere, nu sunt în mod inerent periculoși pentru oameni.

În schimb, rechinii sunt responsabili de mai multe atacuri anuale asupra oamenilor decât delfinii. Rechinii sunt mai agresivi decât delfinii și se știe că atacă oamenii chiar și atunci când nu sunt provocați. Delfinii, pe de altă parte, atacă rareori oamenii neprovocat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te