16 ani de închisoare pentru un adolescent care și-a înjunghiat mortal mama. Tatăl lui e mafiot

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.01.2023 - 10:29
16 ani de închisoare pentru un adolescent care și-a înjunghiat mortal mama. Tatăl lui e mafiot - FOTO: corrieredelmezzogiorno.it.

Un adolescent de 15 ani și-a omorât mama cu 4 lovituri de cuțit. Băiatul a mărturisit crima. Femeia în vârstă de 32 de ani a fost ucisă în locuința sa după ce încercase să își îndepărteze copiii de influența mafiotă a tatălui care și ajunsese în spatele gratiilor.

SHARE

Valentina, tânăra mămică ucisă cu bestialitate de propriul fiu și-a dorit o ruptură definitivă cu familia fostului ei partener. A vrut să plece, să își ducă copiii, în vârstă de 10 și 14 ani, în siguranță. A vrut ca ei să crească departe de un mediu riscant, plin de cultură mafiotă, cel care îl făcuse pe taică-său să facă alegeri greșite și să ajungă în închisoare.

"Tati, tu ești leul meu”

Decizia mamei l-a supărat rău pe adolescentul care scria pe rețelele sociale o odă pentru tatăl mafiot: „Tati, tu ești leul meu”.

După o ceară adolescentul s-a năpustit asupra femeii de 32 de ani, omorând-o cu patru lovituri de cuțit. Criminalul a fost prins la scurt timp și a fost condamnat la 16 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de crimă comisă în condiții agravante. Crima a avut loc în casa Valentinei Giunta la 25 iulie 2022.

Citește și: Serviciile secrete ucrainene: Putin e în viață pentru că e tratat de cei mai buni medici occidentali

Minorul a mărturisit crima în timpul audierii pentru validarea reținerii sale, efectuată a doua zi după crimă de către procuratura care a investigat cazul.

Judecătorul a acceptat cererea procurorului Carla Santocono a emis o ordonanță preventivă. Elemente circumstanțiale foarte grave, subliniase Parchetul pentru minori din Catania, au apărut împotriva tânărului de 15 ani în urma investigațiilor poliției care au reconstituit modul în care crima „s-a petrecut în familie”. Valentina însăși fusese cea care își chemase sora în ajutor imediat după atac.

Citește și: Corupție pe coridorul grânelor la Odesa cu tentacule în Rusia

Tatăl criminalului era închis pentru tentativă de omor și furt de mașini

Potrivit reconstituirii procurorului, tânărul de 15 ani nu ar fi acceptat decizia mamei sale de a părăsi casa și de a se muta împreună cu fratele său mai mic departe de cartierul lor, San Cristoforo, și de familia fostului său partener. El era arestat din 2018 și încă reținut pentru un istoric de furt de mașini și o tentativă de omor.

Un bărbat violent pe care Valentina îl reclamase în repetate rânduri pentru rele tratamente. „Ordonanța Gip-ului”, subliniase procurorul Santocono după validarea arestului, „cristalizează reconstituirea comportamentului material al tânărului.

Acesta, în ultimele luni, locuia cu bunica paternă. Era hotărât să părăsească domiciliul mamei sale, în ciuda faptului că aceasta a păstrat o atitudine protectoare față de fiul său, în fața ostilităților alimentate de familia tatălui său, deținut de ceva timp pentru infracțiuni grave, inclusiv împotriva persoanei, potrivit corrieredelmezzogiorno.it.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te