150 de rachete Tomahawk și un submarin nuclear a pregătit SUA pentru Iran dacă atacă Israelul

DE Adina Mutăr | Actualizat: 14.08.2024 - 18:46
150 de rachete Tomahawk și un submarin nuclear, asta a pregătit SUA pentru Iran dacă atacă Israelul - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
150 de rachete Tomahawk și un submarin nuclear, asta a pregătit SUA pentru Iran dacă atacă Israelul - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

150 de rachete Tomahawk și un submarin nuclear, asta a pregătit SUA pentru Iran dacă atacă Israelul. Înarmat cu peste 150 de rachete Tomahawk, un submarin nuclear american a fost dislocat în Orientul Mijlociu pentru a descuraja Iranul să atace Israelul.

SHARE

150 de rachete Tomahawk și un submarin nuclear, asta a pregătit SUA pentru Iran dacă atacă Israelul.

Ca parte a dezvoltării fără precedent a Washingtonului în Orientul Mijlociu, USS Georgia sosește în regiune pentru a consolida apărarea Israelului, în timp ce se așteaptă un atac combinat Iran și Hezbollah.

150 de rachete Tomahawk și un submarin nuclear, asta a pregătit SUA pentru Iran dacă atacă Israelul

SUA au anunțat că au desfășurat USS Georgia, un submarin nuclear, în Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor legate de potențialele atacuri de represalii din partea Iranului pentru uciderea unor lideri ai organizațiilor teroriste Hamas și Hezbollah, grupări susținute de regimul de la Teheran.

După discuțiile dintre secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și ministrul Apărării al Israelului, Ioav Gallant, SUA au decis că este cazul să trimită submarinul nuclear, echipat cu peste 150 de rachete de croazieră Tomahawk cu rază lungă de acțiune.

Al doilea submarin, USS Florida, a participat deja la lovituri împotriva țintelor Houthi din Yemen în ianuarie anul trecut.

Submarinul înarmat cântărește 19.000 de tone și poate transporta până la 154 de rachete de croazieră Tomahawk.

Aceste rachete sunt arma principală a Marinei SUA pentru misiunile de lovitură cu rază lungă de acțiune, capabile să atingă ținte atât pe uscat, cât și pe mare de la o distanță de peste 1.600 km.

În funcție de locația exactă a submarinului în regiune, acest interval este suficient pentru a lovi ținte în Iran.

Citește și: SUA pregătesc Israelul de atacul Iranului. Trimit 50 de avioane F-15 și armament de 20.000.000.000$

Pe lângă rachetele Tomahawk, USS Georgia poate sprijini diverse operațiuni speciale și poate găzdui până la 66 de membri ai echipajului.

 U.S. Navy o descrie ca fiind o platformă „ascunsă” și secretă, cu capacități de lovitură fără precedent pentru misiuni și operațiuni speciale.

Citește și: VIDEO Război Israel-Iran. Nave de asalt britanice și 1.000 comandouri , pe poziții la sud de Cipru

Submarinul era deja staționat în Marea Mediterană înainte de anunțul recent al transferului său în responsabilitatea Comandamentului Central al SUA (CENTCOM), luni.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a explicat că decizia de a trimite submarinul în regiune face parte din întăririle menite să protejeze forțele americane, să ajute la apărarea Israelului și „a se asigura că SUA este pregătită pentru o varietate de scenarii”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te