VIDEO Război Israel-Iran. Nave de asalt britanice și 1.000 comandouri , pe poziții la sud de Cipru

DE Adina Mutăr | Actualizat: 12.08.2024 - 18:49
Război în Orientul Mijlociu. 1.000 de bărci de asalt britanice, pe poziții la sud de Cipru - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Război în Orientul Mijlociu. 1.000 de bărci de asalt britanice, pe poziții la sud de Cipru - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Război în Orientul Mijlociu. 1.000 de bărci de asalt britanice, pe poziții la sud de Cipru - Foto: Anadolu (imagine cu caracter ilustrativ)
Război în Orientul Mijlociu. 1.000 de bărci de asalt britanice, pe poziții la sud de Cipru - Foto: Anadolu (imagine cu caracter ilustrativ)

Pregătiri de război Israel-Iran. 1.000 de bărci de asalt britanice, pe poziții la sud de Cipru. Nave britanice de asalt amfibie au acostat în largul coastei Ciprului de Sud, cu peste 1.000 de comandouri poziționate la baza din Akrotiri a Marii Britanii.

SHARE

Pregătiri de război Israel-Iran. 1.000 de bărci de asalt britanice, pe poziții la sud de Cipru.

Numărul forțelor militare străine crește în Orientul Mijlociu pe măsură ce tensiunile dintre Iran și Israel ating puncte maxime.

„Densitatea forțelor militare străine în Cipru este în creștere, peste 1.000 de comandouri sunt pregătite pe aeroportul Akrotiri, în interiorul bazei suverane a Regatului Unit”, scrie publicația Havargi, citat de Anadolu.

Război Israel-Iran. Nave de asalt britanice și 1.000 comandouri , pe poziții la sud de Cipru

Mai multe nave mari de asalt amfibii și nave de comando au sosit în largul coastei Ciprului de Sud. 

Commando Raiding Craft (CRC), este cea mai rapidă navă de asalt care a intrat în Marina Britanică și este deja în serviciu operațional.

CRC multirol înlocuiește variantele de transport de trupe și de sprijinire a focului ale navei de raid offshore (ORC).

CRC poate fi reconfigurat cu ușurință pentru a stoca ambarcațiuni de raid gonflabile mai mici, care pot fi folosite pentru a incursiuni mai adânci în spatele liniilor inamice și pentru a livra echipe de atac la țărm.

Pe rețelele de socializare circulă fotografii cu nave amfibii pregătite de luptă, dar fără să se precizeze ale cui sunt.

Vineri, USS Wasp, o navă de asalt amfibie a Marinei SUA, a acostat în portul Limassol din sudul Ciprului.

Purtătorul de cuvânt al administrației cipriote, Konstantinos Letimbiotis, a susținut că mișcările recente de nave și avioane fac parte din misiuni umanitare, de evacuare,  găzduite pe insulă, în lumina evoluțiilor din regiune.

Potrivit rapoartelor de presă apărute în Republica Turcă a Ciprului de Nord (TRNC), un submarin neidentificat a fost văzut în largul coastei Limassol.

În urma tensiunilor Israelului cu Iranul și Libanul, mass-media a criticat consolidarea militară a SUA și a mai multor țări europene în Ciprul de Sud. 

Pentagonul a anunțat că SUA vor desfășura mijloace militare suplimentare în Orientul Mijlociu în „așteptarea” unor posibile atacuri iraniene după asasinarea șefului biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, la 31 iulie, laTeheran, asasinat atribuit Israelului. 

Citește și: Pentagonul dislocă în Orientul Mijlociu al doilea portavion. Are la bord celebrele F-35

Totodată, a fost asasinat și comandantului grupării teroriste libaneze Hezbollah, Fuad Shukr, într-un atac aerian asupra unei suburbii a Beirutului, la 30 iulie. Cu puțin înainte, un atac aerian în Siria a uci mai mulți ofițeri ai Gărzii Revoluției Iraniene IRGC.

Pentru toate acestea, Iranul a amenințat cu o „pedeapsă aspră” pentru Israel la momentul pe care-l va considera oportun și cu armele pe care le va alege.

Citește și: VIDEO Avioanele invizibile F-22 ale SUA, desfăşurate în Orientul Mijlociu. Ce țară ar putea ataca?

Israelul și aliații s-au pregătit pentru orice fel de atac, inclusiv pe mare, cu nave amfibii ale IRGC, misiuni pregătite de multă vreme în Strâmtoarea Ormuz.

Iranul a anunțat China că are „dreptul la un răspuns adecvat și descurajator împotriva Israelului pentru a asigura stabilitatea regională”, a declarat luni ministrul de Externe interimar al țării, Ali Bagheri Kani.

Atacul este așteptat în următoarele 24 de ore, potrivit surselor media occidentale.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te