14 morţi şi 46 de răniţi, în atacurile Rusiei la Odesa, în ziua alegerilor

DE Florin Budescu | Actualizat: 15.03.2024 - 15:59
14 morţi şi 46 de răniţi, în atacurile Rusiei la Odesa, în ziua alegerilor - Foto: Profimedia Images
14 morţi şi 46 de răniţi, în atacurile Rusiei la Odesa, în ziua alegerilor - Foto: Profimedia Images

14 morţi şi 46 de răniţi, în atacurile Rusiei la Odesa, în ziua alegerilor. Numărul persoanelor ucise din cauza atacului rusesc cu rachete de la Odesa a crescut la 14, a declarat Oleg Kiper.

SHARE

14 morţi şi 46 de răniţi, în atacurile Rusiei la Odesa, în ziua alegerilor. Numărul persoanelor ucise din cauza atacului rusesc cu rachete de la Odesa a crescut la 14, a declarat Oleg Kiper, șeful regiunii.

Presa locală a informat că printre morți se numără și localnici, un medic și un salvator. Alte 46 de persoane, inclusiv șapte angajați ai Serviciului de Stat de Urgență, au fost rănite.

14 morţi şi 46 de răniţi, în atacurile Rusiei la Odesa, în ziua alegerilor

O zi de doliu în regiune a fost declarată pentru mâine, potrivit postului de stat Suspilne, citat de The Guardian.

Informaţiile anterioare au indicat că salvatorii au fost la fața locului după ce un incendiu a izbucnit în urma unei lovituri inițiale, când locația a fost din nou vizată.

Site-ul Odessa Journal, care a scris pe acest subiect, este căzut. Un atac rusesc cu rachetă a lovit infrastructura civilă din orașul-port ucrainean Odesa, la Marea Neagră. Este cel mai mortal atac efectuat de Moscova, în ultimele săptămâni, au declarat oficiali ucraineni.

Citeşte şi: Macron trimite trupe la Odesa. „România, Moldova, Polonia, în pericol imediat dacă pierdem Ucraina”

Rusia și-a intensificat atacurile asupra orașului din sud, în ultimele săptămâni, lansând drone sau rachete aproape în fiecare zi.

„Ca urmare a atacului rusesc cu rachetă, 14 persoane au fost ucise, inclusiv rezidenți locali, un medic și un salvator”, a declarat Oleg Kiper, guvernatorul regional, în aplicația de mesagerie Telegram.

Foto: Profimedia Images

Medicul și salvatorul au fost uciși de o a doua rachetă, după ce s-au grăbit la fața locului, pentru a trata oamenii răniți în lovitura inițială, a adăugat Kiper, conform Reuters.

Citeşte şi: VIDEO Odesa, sub asediul dronelor kamikaze rusești. Mai multe clădiri civile, lovite puternic

Zece case particulare, o conductă de gaz de joasă presiune și vehicule de salvare au fost avariate în atac, au anunţat serviciile de urgență.

Salvatorii s-au luptat pentru a stinge incendiile de pe conductă și într-o casă privată, pe o suprafață totală de aproximativ 120 de metri pătrați.

Odesa, unul dintre cele mai mari porturi ale Ucrainei, a fost mult timp ținta atacurilor rusești, mai ales după ce Moscova a renunțat la un acord intermediat de ONU, care a permis trecerea în siguranță a transporturilor de cereale ucrainene, prin Marea Neagră.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te