1.000 euro amendă dacă folosește sistemul GPS într-o țară intens vizitată de români. Șoferi neatenți

DE Alexandra Lupascu | 29.09.2023 - 18:53
1.000 euro amendă dacă folosește sistemul GPS într-o țară intens vizitată de români. Șoferi neatenți Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Legislația din Marea Britanie a fost modificată pentru șoferii care folosesc sisteme GPS în mașină, întrucât aceștia ar putea fi supuși unei amenzi de până la 1.000 de lire sterline.

SHARE

Legislația din Marea Britanie a fost modificată pentru șoferii care folosesc sisteme GPS în mașină, întrucât aceștia ar putea fi supuși unei amenzi de până la 1.000 de lire sterline.

Șoferii au fost avertizați că trebuie să fie extrem de vigilenți atunci când utilizează sistemele GPS în mașină, întrucât noile modificări ale legislației pot aduce amenzi considerabile.

Dispozitivele GPS moderne, pe lângă hărți și direcții, afișează și limitele de viteză, însă acestea ar putea să nu fie actualizate pentru noile schimbări din legislație, ceea ce ar putea duce la primirea unei amenzi pentru depășirea vitezei, scrie știridiaspora.ro

1.000 euro amendă dacă folosește sistemul GPS într-o țară intens vizitată de români

Recent, în Țara Galilor, limita de viteză implicită a fost redusă de la 30 la 20 de mile pe oră, fiind astfel prima națiune din Regatul Unit care a implementat această măsură. Noua limită se aplică în principal drumurilor din zone rezidențiale și în zonele construite.

Transport for London (TfL) a anunțat și el recent introducerea a 40 de mile de noi drumuri cu limită de 20 de mile pe oră în capitală, alăturându-se astfel mai multor districte care au deja impus această limită.

Citește și: https://newsweek.ro/actualitate/cum-ar-putea-fi-evitate-accidentele-mortale-produse-de-soferi-beti-sau-drogati-titi-aur-explica

În conformitate cu noile reguli, sancțiunea minimă pentru depășirea vitezei este de 100 de lire sterline și trei puncte de penalizare la permisul de conducere.

 Cu toate acestea, șoferii găsiți vinovați de depășirea vitezei pot fi sancționați cu amenzi de până la 1.000 de lire sterline.

Aceasta constituie o problemă specială pentru șoferii care au obținut permisul de conducere în ultimii doi ani, deoarece pot pierde permisul dacă acumulează șase puncte.

Șoferii trebuie să fie întotdeauna atenți la semnele de circulație

Tim Alcock, un purtător de cuvânt al LeaseCar.uk, a subliniat importanța ca șoferii să nu se bazeze exclusiv pe informațiile furnizate de sistemele GPS.

El a explicat că dispozitivele GPS pot să nu se actualizeze imediat cu noile limite de viteză și că șoferii trebuie să fie întotdeauna atenți la semnele de circulație care indică limitele actuale.

În plus, el a amintit că majoritatea forțelor de poliție au o toleranță de 10% plus 2 km/h peste limita de viteză înainte de a aplica sancțiuni pentru depășirea vitezei.

Citeşte şi: Cine are poliţă RCA Euroins se bucură. Cât urmează să se prelungească valabilitatea acestora

Astfel, șoferii sunt sfătuiți să fie atenți și vigilenți la regulile de circulație și la semnele de circulație, pentru a evita amenzi și sancțiuni costisitoare. Modificările aduse legislației au fost introduse cu scopul de a reduce numărul de accidente rutiere și de a asigura siguranța pe drumurile britanice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te