10 miliarde $ „pe mâna” unui robot umanoid cu inteligență artificială: Numit CEO-ul unei companii

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.09.2022 - 10:27
Robot - Foto: Profimedia

Robot umanoid alimentat de inteligență artificială a fost numit CEO al companiei chineze pentru prima dată în lume. În ceea ce pare desprins dintr-un film SF, o companie chineză din metavers a numit un robot în funcția de director executiv.

SHARE

Compania chineză de metavers NetDragon Websoft a numit-o pe „Ms Tang Yu”, un robot umanoid virtual cu inteligență artificială, în funcția de director executiv.

Citește și: Guvernele primelor 5 economii din UE vor supraimpozita multinaționalele

Robot CEO

NetDragon Websoft este o companie chineză care dezvoltă și operează jocuri online multiplayer și realizează, de asemenea, aplicații mobile.

Citește și: VIDEO Patru soldați ruși cad de pe un tanc ce vrea să scape de atacul Ucrainei. Se oprește în copac

Compania chineză de jocuri de noroc a anunțat recent numirea noului său CEO, „Ms Tang Yu”, un robot umanoid virtual cu inteligență artificială.

Responsabil de 10 miliarde de $

Tang Yu, care a fost numită în funcția de CEO al principalei filiale a companiei, Fujian NetDragon Websoft, a devenit primul robot din lume care deține o funcție executivă.

Citește și: VIDEO & FOTO Accident cu 6 mașini, în Constanța: 5 persoane transportate de urgență la spital

În calitate de CEO, Tang Yu se va afla în fruntea „departamentului de organizare și eficiență” al companiei.

Tang Yu va fi responsabil de supravegherea operațiunilor din cadrul companiei evaluate la aproape 10 miliarde de dolari.

Compania, într-un comunicat de presă, a declarat: „Tang Yu va simplifica fluxul proceselor, va spori calitatea sarcinilor de lucru și va îmbunătăți viteza de execuție. Tang Yu va servi, de asemenea, ca un centru de date în timp real și un instrument analitic pentru a sprijini luarea rațională a deciziilor în operațiunile zilnice, precum și pentru a permite un sistem mai eficient de gestionare a riscurilor. În plus, se așteaptă ca Tang Yu să joace un rol esențial în dezvoltarea talentelor și în asigurarea unui loc de muncă echitabil și eficient pentru toți angajații”, se adaugă în comunicat.

Citește și: ANALIZĂ Șase amenințări pentru Occident. Numai una vine din Rusia

„Credem că inteligența artificială reprezintă viitorul managementului corporativ, iar numirea doamnei Tang Yu reprezintă angajamentul nostru de a îmbrățișa cu adevărat utilizarea inteligenței artificiale pentru a transforma modul în care ne desfășurăm activitatea și, în cele din urmă, pentru a conduce viitoarea noastră creștere strategică”, a declarat Dr. Dejian Liu, președinte al NetDragon.

Acesta a mai spus: „Privind în viitor, vom continua să extindem algoritmii din spatele lui Tang Yu pentru a construi un model de management deschis, interactiv și extrem de transparent, pe măsură ce ne transformăm treptat într-o comunitate de lucru bazată pe metavers, ceea ce ne va permite să atragem o bază mult mai largă de talente din întreaga lume și ne va pune în poziția de a atinge obiective mai mari.”

Citește și: Un bărbat 55 de ani din Botoșani și-a înjunghiat soția de mai multe ori. A fugit, dar a fost prins

În 2017, fondatorul și președintele Alibaba, Jack Ma, a proclamat că „în 30 de ani, un robot va fi probabil pe coperta revistei Time Magazine ca fiind cel mai bun CEO”, potrivit alephnews.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te