VIDEO Școli deschise pe 8 februarie, incert. Cîmpeanu: Ne dorim cât mai mulţi profesori vaccinați

DE Alexandru Pop | Actualizat: 12.01.2021 - 13:04
Sorin Cîmpeanu/FOTO: gov.ro

Ministerul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni seara, la Tema Zilei de la TVR1, că nu exclude niciun scenariu privind reluarea cursurilor în format fizic. Altă măsură luată în calcul de minister în contextul școlii online este și încheierea mediilor cu doar două note.

SHARE

Ministrul Educaţiei spune că decizia reluării cursurilor la clasă se va lua în funcţie de rata de infectare, iar la finalul lunii ianuarie se va anunţa dacă din data de 8 februarie elevii se vor întoarce în şcoli.

"Nu excludem niciun scenariu, nici scenariul deschiderii în zonele în care rata de infectare este mai scăzută, nici acela al prioritizării celor mici, grădiniţă şi învăţământ primar, nici scenariul în care acordăm prioritate celor care susţin examene naţionale, clasele a VIII-a şi XII-a, nici alt scenariu sau o combinaţie între aceste scenarii. Anunţul se va face la finalul lunii ianuarie", a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR1.

Ministrul a adăugat că este sigur că până pe 8 februarie se va învăţa online, iar elevii vor putea merge în şcoli în funcţie de rata de infectare de după vacanţa de iarnă: "Este sigur că cele trei săptămâni din semestrul întâi vor fi online (...). Ministerul Educaţiei şi Guvernul României îşi doresc să înceapă şcoala pe 8 februarie, însă acest lucru se va face în funcţie de evoluţia ratei de infectare, după vacanţa de iarnă, care s-a încheiat ieri, 10 ianuarie. Ştim foarte bine că sunt necesare 14 zile, deci de aceea am spus că în a doua jumătate a lunii ianuarie, ultima decadă, mai exact, a lunii ianuarie, în funcţie de evoluţia ratei de infectare. Evoluţia campaniei de vaccinare, ne dorim să fie cât mai mulţi profesori vaccinaţi. În funcţie de măsurile adoptate de alte state şi în funcţie de acţiunile remediale pe care trebuie să le facem şi care necesită prezenţa fizică în şcoală, vom lua decizia referitoare la modul în care va începe şcoala pe 8 februarie."

Elevii s-au întors de azi la școala online. Neașteptat de mulți însă vor rămâne cu situația neîncheiată - sunt în jur de 65 de mii care fie n-au avut resursele necesare pentru a participa la cursuri. Este unul dintre motivele pentru care peste 70% dintre părinţi şi profesori cer reluarea cursurilor față-n față, în clase, potrivit unui sondaj realizat de Salvați Copiii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.