Ligia Deca a făcut aceste declarații la finalul ședinței de guvern. De asemenea, ministrul Educației a anunțat adoptarea memorandumului, care „va garanta că noua grilă de salarizare în educație va porni de la salariul mediu brut pe economie pentru un profesor debutant”.

Principalele declarații ale Ligiei Deca:

”Pentru clasele a VIII-a și a XII-a, perioada de înscriere la Bacalaureat și la Evaluare Națională și de încheiere a mediilor se prelungește până în 13 iunie. Probele de competențe la bacalaureat se vor susține în perioada 14-23 iunie.

 

 

Pentru probele scrise nu se decalează calendarul nici pentru bacalaureat și nici pentru Evaluarea Națională. Cred că orice mișcare de protest se oprește odată cu satisfacerea revendicărilor”, a spus Ligia Deca.

Ea a precizat că ”probele de competențe la BAC 2023 ar fi trebuit să înceapă luni, 12 iunie, și să se încheie în 21 iunie.

Circa 183.000 elevi de clasa a VIII-a trebuie să susțină Evaluarea Națională, iar 142.000 de elevi de clasa a XII-trebuie să susțină Bacalaureatul”, a mai precizat Ligia Deca.