Simulare pentru un BAC unde absovenții de „real” iau 2 la mate'. Note sub 5 după 12 ani de română

DE Petre Bădică | Actualizat: 28.03.2023 - 17:44
Elevi la examen - Foto: Profimedia Images

Zilele acestea au loc simulări pentru examenul de Bacalaureat. Unul la care, în absența unor schimbări, vom vedea - foarte probabil - aceleași anomalii: absolvenți de filologie care vor lua note mici la română, alții de la profilul „real” cu note de 2 și 3 la mate.

SHARE

În cursul zilei de ieri a avut loc simularea Bacalaureatului la limba română. Asrtăzi, elevii s-au prezentat pentru „proba obligatorie a profilului.”

Potrivit Ministerului Educației, obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale

Simulare pentru BAC unde absovenți de filologie iau luat 2 la română

„Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară. 

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, a anunțat Ministerul Educației.

Pregătiri pentru un liceu viciat

Aceste simulări se dau în fiecare an și nu corectează elementele care ne duc spre un „liceu viciat”.

Deși aceste simulări au ca scop evaluarea nivelului elevilor, vedem an de an că mulți elevi iau la bacalureat note mult sub cinci chiar la disciplina pe care au studiat-o cu prioritate în liceu. Vedem elevi care după 12 ani de zile de învățat limba română iau note de 2 și 3 tocmai la examenul de bacalaureat de limba română.

În acest context, simulările apar doar ca un lucru ce trebuie bifat fără ca rezultatele lor să corecteze erorile sistemului educațional pe care le prezentăm mai jos. Aspectele semnalate mai jos sunt de la examenul de bacalaureat de anul trecut. Dar, ele apar cu regularitate.  

Absolvenți de mate-fizică, note de 2 și 3 la examenul de matematică de la Bacalaureat

Timp de patru ani, elevii sunt trecuți prin liceu, iar la examenul de bacalaureat nu obțin note de trecere exact la materia unde au alocate cele mai multe ore de studiu. Cum reușesc acești tineri să obțină note de 2 și 3 la matematică după ce au studiat patru ani intensiv această materie la clase de matematică-fizică rămâne un mister. =

Anul trecut, un elev de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din județul Giurgiu, de la clasa de mate-fizică, a obținut nota 3,5 la examenul de bacalaureat la matematică.

În județul vecin, la Călărași, aveam aceeași situație la Liceul Nicolae Odobescu din Oltenița. Aici, elevii de la mate-fizică au obținut note de 1,75 sau 3,15 la matematică. Pe larg mai jos:

Citește și: Liceu trucat. Absolvenți de mate-fizică, note de 2 și 3 la examenul de matematică de la Bacalaureat

În cazul multora dintre cei 32.000 de elevi care au picat bacalaureatul anul trecut rămâne un mister modul în care au reușit să treacă prin școală. După opt ani în care au studiat româna în școala primară și gimnaziu și după alți patru în care au fost la clase de filologie, mulți elevi nu au reușit să ia notă de trecere la examenul de limba și literatura română de la bacalaureat.

În județul Giurgiu, la Liceul tehnologic Dimitrie Bolintineanu, elevi de la clasa de filologie au obținut la limba română note de 3,65 și 4,45.

La Liceul Tenologic Fundulea elevii de la filologie au obținut între 4,1 și 4,75. Detalii mai jos

Citește și: Eșec Național. Elevi de la clase de filologie, note de 2 și 3 la Bacalaureat, la examenul de română

Ministerul Educației a promis, anul trecut, controale în școlile cu puțini promovați, dar rezultatele sau măsurile nu au fost publicate. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te