Președintele Consiliului Elevilor: înghețarea anului nu e o opțiune. Orele, recuperate și fizic

DE Petre Bădică | Actualizat: 16.03.2020 - 15:03
Facebook

Antonia Pup, Președintele Consiliului Național al Elevilor a explicat, pentru Newsweek România, ce soluții sunt pentru încheierea anului școlar în contextul epidemiei de coronavirus.

SHARE

„Ne aflăm la o răscruce în care se va restabili o nouă ordine mondială. Țara noastră nu este pregătită pentru ca procesul educațional să fie garantat în toate comunitățile pentru toți copiii, iar asta se datorează lipsei de viziuni pe termen lung a unei clase politice trecute și prezente.

În momente de criză, alături de măsurile care se impun în domeniul medical, este necesar ca educația să continue, iar pentru a transforma acest deziderat în realitate avem nevoie de investiții: Guvernul trebuie să găsească rapid o soluție pentru ca toți copiii care provin din medii defavorizate să primească, gratuit, un device care să poată fi conectat la Internet, iar procesul instructiv-educativ trebuie să continue acolo”, ne-a precizat Antonia Pup.

Digitalizarea, obligatorie

Președintele Consiliul Național al Elevilor „solicită Ministerului Educației și Cercetării să nu considere înghețarea anului școlar ca fiind o opțiune viabilă, ci mai degrabă să concentreze eforturile tuturor actorilor implicați pentru a recupera orele pierdute într-un mod eficient, prioritare fiind, în mod evident, disciplinele la care elevii vor susține examenele naționale. Conținuturile care nu au fost acoperite din programa școlară trebuie livrate într-un mod inteligent, nu sacrificate, iar obiectivul la care trebuie să țintim este dezvoltarea competențelor elevilor.

Mesajul nostru este unul cât se poate de clar: este regretabil  că am avut nevoie de o pandemie pentru a începe să vorbim despre digitalizarea educației într-un mod echitabil și participativ - încă nu suntem acolo.

De aceea, orele trebuie recuperate și fizic, în aceste momente trebuie să punem accent mai ales pe consilierea elevilor. Elevii trebuie să se întoarcă la școală cu gândul că vor fi ghidați în procesul educațional, sprijiniți de profesori și consilieri, nu trebuie să valorificăm scenariul prin care elevii se vor întoarce la școală doar ca să obțină note și să susțină un examen”.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a informat, azi, că măsura de suspendare a cursurilor poate continua.

"Suntem conştienţi că în această perioadă nevoia de informare din partea autorităţilor către români trebuie accentuată, astfel încât să trecem cu bine de această situaţie. Măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra sănătăţii copiilor noştri. Învăţarea este un proces continuu, pe care toţi trebuie să îl susţinem, indiferent de condiţiile speciale în care temporar ne putem afla", a afirmat Anisie. Potrivit acesteia, suspendarea cursurilor a făcut ca şcoala să se mute din sala de clasă în spaţiul de acasă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te