Elevii unui important liceu din țară au fost ținuți în ger la -5 grade. Care a fost motivul

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.01.2024 - 18:40
Colegiul National Pedagogic din Mun. Bacau Foto: unupetrotus.ro

Elevii unui Colegiu Național Pedagogic din România au fost lăsați în frig marți dimineață după ce au întârziat câteva minute. Părinții s-au revoltat și au cerut ajutorul autorităților. Prefectul a condamnat gestul conducerii școlii.

SHARE
A fost scandal marți dimineață la Colegiul Național Pedagogic din Bacău. Elevii care au întârziat nu au mai fost lăsați să intre la ore. 
 
Conducerea școlii a motivat că în zonă a fost recent un incident. 

Elevii unui important liceu din țară au fost ținuți în ger la -5 grade. Care a fost motivul

Totul s-a petrecut la ora 8:05, când poarta le-a fost închisă în față, iar elevii au rămas afară, în frig, la -5 grade Celsius. Situația este oarecum absurdă, având în vedere temperaturile scăzute și faptul că dimineața traficul este extrem de aglomerat.
 
Elevii navetiști ar fi fost lăsați să intre chiar dacă au întârziat, însă cei din oraș nu au mai putut intra la ore, scrie bacau.net.

Citește și: Profesoară de liceu, după ce o adolescentă a cerut acasă pentru că se simțea rău: ”Sunteți monștri”

Conform informațiilor apărute în presa locală, directoarea le-a transmis elevilor în mai multe rânduri să nu mai întârzie la ore. Mai mult, în zona școlii a avut loc un incident violent cu elevi de la Colegiul Pedagogic care chiuleau , astfel că decizia ar fi fost influențată și de aceasta altercație.

Prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, a criticat decizia conducerii, considerând că este nedrept să pedepsești elevii pentru astfel de întârzieri, care uneori pot fi generate de haosul din traficul băcăuan.

„Profund neinspirată şi irațională decizia conducerii de la Pedagogic de a-i ține în afara şcolii pe elevii care, din diverse motive, au întârziat azi la prima oră!

Traficul din municipiul Bacău e departe de a fi cel mai fluent, iar astfel de întârzieri mai pot apărea fără ca ele să fie neapărat imputabile unor elevi care, totuşi, în această dimineață au înfruntat gerul pentru a veni – mulți dintre ei pe jos – la ore.

Ştiu că responsabilitățile directorilor sunt apăsătoare şi cer o implicare pe multiple paliere de serviciu, altele decât cel didactic, dar nu mă aşteptam să văd că există directori decuplați de realitate care – sub imperiul temerilor de orice fel – iau hotărâri precipitate, care conduc la ştirbirea iremediabilă a propriei lor autorități.

Citește și: 99.000 de copii nu au ajuns, în 2023, la examenul de bacalaureat. Statul nu știe nimic despre ei

 E drept că, săptămâna trecută, în fața liceului Pedagogic a avut loc o altercație între elevi şi „susținătorii” de-ai lor, colegii de la Biroul Siguranță Şcolară (IPJ) intervenind pentru a aplana respectivul conflict – dar acest eveniment nedorit nu poate fi pretext pt. închiderea şcolii şi transformarea ei în altceva decât aşezământ educațional. ” a transmis prefectul judetului Bacau – Lucian Bogdanel.

Lucian Bogdănel, prefectul județului Bacău Foto: facebook

Părinții condamnă decizia școlii

Pe diverse grupuri părinții comentează cazul de la Bacău și condamnă atitudinea școlii, mai ales că a fost luată într-o zi geroasă. 
 
”Oameni buni, referitor la cazul de la Bacău.
Ok, înțeleg că e vorba despre un colegiu care are 1600 de elevi și doamna directoare dorește să impună o stare de respect, responsabilitate etc.
Înțeleg că decizia are acoperire la nivel de CA, (este ilegală), și părinții au fost anunțați că se vor închide porțile întârziatilor.
 
Totuși:
1. Ce se întâmplă cu elevii care întârzie 100% justificat?
2. Ce se întâmplă cu profesorii care întârzie?
3. Deasupra tuturor întrebărilor...
 
Având în vedere că afară sunt -5 grade, cel puțin din punct de vedere uman nu ai cum să ții copiii afară.
Putea fi copilul meu sau al dvs., cu toții am lua "foc".
 
4. Un copil căruia îi era foarte frig și a simțit nevoia să plece acasă, Doamne ferește să fie accidentat în drumul spre casă. Răspunderea este 100% la nivelul conducerii. Cred că e și penală”, a scris Iulian Cristache, președintele Asociației de Părinți pe Facebook.
 
 
Postarea lui a avut zeci de comentarii. Oamenii și-au dat cu părerea referitor la acest incident. Unii au condamnat decizia.
 
”Putea să le pună absență celor care au întârziat la ora și nu aveau motive justificate, dar nu sa fie ținuți afara în ger! Este inumană decizia. Eu am cerut conducerii sa aprobe in regulamentul scolii ca în condiții extreme (ger, ploaie torențială, viscol...) elevii să fie primiți în incinta școlii și în afara programului de acces”, a scris un părinte.
 
Alții, din contră, spun că părinții trebuie să se asigure că nu întârzie copiii la școală.
”Își asumă și părinții ca odrasla, copilul adică, sa nu întârzie. Tocmai ca știm câte grade sunt afară. E bine. Vrem o țară ca afară, dar cu responsabilitatea ce facem?”, a scris altcineva pe platforma respectivă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te