Doi ani de bătălii pe legea care a speriat deputații că ar „schimba traiectoria sexuală a copiilor”

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.06.2021 - 13:16
Doi ani de bătălii pe legea care a speriat deputații că ar „schimba traiectoria sexuală a copiilor” / cdep.ro

Legea prin care educația sexuală se predă doar cu acordul părinților și sub o altă denumire ar putea primi, azi, un vot la Senat. Camera Deputaților este for decizional.

SHARE

În iunie 2020, deputații au adoptat „Legea care modifică Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”. Ea fusese inițiată în octombrie 2019.

Un paragraf spunea că e nevoie de acordul părinților pentru participarea copiilor la orele de „educație sanitară”:


„Art. 46, alineatul i)

Derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

Legea poate fi citită AICI

În noiembrie 2020, președintele Iohannis cerea Parlamentului să reexemanize părți din Legea privind protecția și promovarea drepturilor copiilor. El cererea ca materia să se numească „educație sexuală” și nu „educație sanitară” și voia ca acordul părinților să nu mai fie obligatoriu.

 „Programele de educație pentru sănătate sunt evidențiate doar prin educația sanitară, componenta de educație pentru sănătate sexuală fiind, astfel, eliminată sau simplificată la transmiterea în mod exclusiv de informații cu privire la igiena personală. Ideea de educație sanitară este una desuetă, ce nu mai corespunde conceptului actual privind sănătatea publică. Educația sanitară, fiind un termen utilizat înainte de anul 1990, cuprindea doar activități de asigurare a igienei”, se arată în cererea președintelui.

Citește și: După scandalul cu minore, Cumpănașu s-a făcut băiat cuminte: doar postări cu familia și pisici

Acordul părinților „este de natură să creeze un obstacol în realizarea interesului superior al copilului”, spunea șeful statului.

Iohannis a atacat proiectul la CCR fără succes.

Decizia poate fi consultată AICI.

Amendamentele președintelui din solicitarea sa de reexaminare au fost respinse, zilele trecute și în comisia de muncă din Senat, singurii care au susținut-o fiind senatorii USR.

Doi ani de bătălii pe legea care a speriat deputații că ar „schimba traiectoria sexuală a copiilor”

 

După ce amendamentele președintelui au fost respinse, deputatul PSD Matieș Călin a spus că e victoria „normalității”.

Astăzi a fost o luptă pe viață și pe moarte de-a dreptul. După cum mulți știți, Iohannis a trimis în Parlament pentru reexaminare Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Mai pe românește, disputa cu privire la educația sexuală în școli! Din fericire, în comisia de muncă am reușit să respingem cererea lui Iohannis. Omul ăsta chiar vrea ca în școli copiilor să se predea de fragezi practica masturbării (după cum o cere OMS), dar pericolul din spate este altul, mult mai grav. Se vede deja în țări ca și Canada sau SUA: COPIII SĂ FIE GHIDAȚI SPRE HOMOSEXUALITATE!

accept pe oricine în jurul meu și nu voi discrimina pe nimeni după niciun criteriu, fie el și sexual. DAR SĂ ÎI SPUI COPILULUI de 6-7 ani al acestei țări cum să se masturbeze și să îi insufli în mod voit și conștient să își schimbe traiectoria sexuală…NICIODATĂ USR-IȘTILOR!!!

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te