Vlasov juca milioane euro din banii Camerei de Comerț la cazinou. Cămătarii îi „susțineau” pierderea

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.09.2022 - 18:12
Mihai Vlasov - FOTO. Digi24

Sorin Constantinescu, poreclit boss-ul cazinourilor din România, povestește despre cum fostul șef al Camerei de Comerț, Mihail Vlasov , băga zeci de milioane de euro în jocurile de noroc. Cămătarii roiau pe lângă el.

SHARE

Sorin Constantinescu consideră că Mihai Vlasov a avut protecție la cel mai înalt nivel pentru că băga zeci de milioane de euro, sume care nu justificau veniturile pe care acesta le obținea în mod legal. În acest context, Sorin Constantinescu se arată contrariat de faptul că nicio autoritate nu a acționat în consecință, chiar dacă era supravegheat:

„Vlasov juca zeci de milioane pe seară. Tot timpul erau cămătarii pe lângă el. Tot timpul. Eu nu înţeleg de ce nu l-au oprit autoritățile de mai de mult. Pentru că el era urmări de autorități de ani de zile, adică era urmărit de ani de zile. Nu se justificau deloc sumele pe care le juca.

Citește și: VIDEO Pregătiri pentru Legea marțială: Rusia trimite trupe la granița cu Georgia

Se știau. Pentru mine a rămas o necunoscută cu Vlasov pentru că el juca zeci de milioane, nu milioane. Nu avea nicio sursă de venit care să justifice acele pariuri. Niciodată nu s-a luat nimeni niciodată de el. Omul a avut niște conexiuni foarte puternice în toate mediile, să zic așa. Se cobora din Rolls, îi deschidea șoferul ușa, îi dădea şoferul batista la buzunar. .” explică Sorin Constantinescu potrivit bzi.ro

Infractorul Mihail Vlasov a fost numit împăratul datorită sumelor de bani pe care acesta le pierdea în cazinourile din București. Totuşi, în ultima perioadă, fostul șef al Camerei de Comerț a României are mari probleme cu legea. Acesta a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni, iar situația materială pare să fie departe de cea din umră cu câțiva ani.

Citește și: Bittman, campion la banul public din „Zilele orașului”. Sărbătoarea castanelor: 500.000€ la artiști

Condamnat și eliberat

Mihail Vlasov a fost acuzat că a sustras din bugetul CCIR aproape 47,6 milioane de lei, o sumă de bani ridicată în numerar pe bază de dispoziții de plată din „fondul la dispoziția biroului de conducere”. El juca acești bani la cazino. A primit 8 ani de închisoare pentru delapidare. După doi ani, în 2022, a fost eliberat, deși nu a plătit prejudiciul.

A jucat banii CCIR la cazinouri

Mihail Vlasov a fost acuzat, în acest dosar, că a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), cât și S.C. Romexpo S.A., la care CCIR  este acționar majoritar. După ce a preluat conducerea CCIR, Vlasov a direcționat bani în folos propriu sau al familiei din bugetul instituției către diverse entități/societăți comerciale. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te