Visa, Mastercad și PayPal suspendă serviciile în Rusia din cauza războiului din Ucraina

DE Lidia Moise | Actualizat: 06.03.2022 - 10:58

În curând rușii vor folosi bani gheață în locul cardurilor. În câteva zile clienții din Rusia nu vor mai putea folosi cardurile Visa Și Mastercard sau sistemul de plăți on-line PayPal.

SHARE

Companiile au anunțat că își suspendă serviciile ca reacție la invazia Ucrainei.

 „În circumstanțele actuale, suspendăm serviciile PayPal în Rusia”, a declarat Dan Schulman, CEO-ul PayPal, într-o scrisoare adresată guvernului ucrainean.

Scrisoarea a fost postată pe Twitter de ministrul ucrainean al transformării digitale, Mykhailo Fedorov. „Deci acum este oficial: PayPal își închide serviciile în Rusia invocând agresiunea Ucrainei”, a scris Fedorov pe Twitter sâmbătă. „Mulțumesc @PayPal pentru susținere!”

Rușii au fost împiedicați să deschidă noi conturi PayPal încă de la începutul acestei săptămâni, a precizat compania. PayPal va suspenda trimiterea și primirea de bani și transferurile internaționale efectuate prin platforma de remitențe Xoom PayPal.  Compania va  procesa retragerile clienților pentru o perioadă de timp, asigurându-se că banii din conturi sunt dispersați ”în conformitate cu legile și reglementările aplicabile”.

Compania financiară americană Visa a anunțat că decizia de suspendare a tranzacțiilor de comerț electronic efectuate cu cardurile sale intră în vigoare imediat, dar operațiunile de oprire a tranzacțiilor se vor finaliza în următoarele zile.

”Visa va lucra cu clienții și partenerii săi din Rusia pentru a opri toate tranzacțiile Visa în următoarele zile. Odată finalizate, toate tranzacțiile inițiate cu carduri Visa emise în Rusia nu vor mai funcționa în afara țării și orice card Visa emis de instituții financiare din afara Rusiei nu vor mai funcționa în Federația Rusă”, a anunțat compania într-un comunicat.

„Ne vedem siliți să acționăm în urma invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia și a evenimentelor inacceptabile la care am fost martori”, a declarat Al Kelly, președinte și director executiv al Visa Inc. „Regretăm impactul pe care îl va avea acest lucru asupra stimaților noștri colegi și asupra clienților, partenerilor, comercianților și deținătorilor de carduri pe care îi servim în Rusia. Acest război și amenințarea continuă la adresa păcii și stabilității ne impun să răspundem în conformitate cu valorile noastre”, a mai spus Kelly,

Corporația financiară americană Mastercard a decis am decis să suspende serviciile în Rusia din cauza mediului economic incert, ”observând natura fără precedent a conflictului actual”, arată un comunicat al companiei.

Un prim pas a fost deja făcut, când Mastercard a blocat mai multe instituții financiare din rețeaua de plăți Mastercard, din cauza sancțiunilor și a scoaterii acestora din sistemul SWIFT.

”Prin această acțiune, cardurile emise de băncile rusești nu vor mai fi suportate de rețeaua Mastercard. Și, orice Mastercard emis în afara țării nu va funcționa la comercianții ruși sau la bancomatele din Rusia”, se arată în comunicat.

Compania speră ca suspendarea să fie temporară și își anunță angajații din Rusia că va continua să le plătească salariile. ”Când este cazul și dacă este permis prin lege, ne vom folosi de pasiunea și creativitatea lor pentru a lucra la restabilirea operațiunilor”, mai precizează comunicatul Mastercard.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te