VIDEO Cum poate ajuta listarea la bursă dezvoltarea companiilor

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 10.06.2022 - 17:11

Cristian Logofatu, CFO și co-fondator Bittnet Group, a explicat, în cadrul Summit-ului de Educație Financiară organizat de Newsweek România în data de 6 iunie 2022, cum poate ajuta listarea la bursă dezvoltarea companiilor.

SHARE

„Între 2015 și 2019, am fost listați pe sistemul alternativ, pe piața AeRO. Din 2022, am trecut pe piața reglementată. Am reușit să atragem capital atât sub formă de capitaluri proprii, prin orferte de acțiuni, cât și sub formă de obligațiuni, adică împrumuturi. Aceste capitaluri le-am pus la muncă alături de capacitatea operațională și am reușit să creștem în acești cinci ani.

Compania am crescut-o de 11 ori din punct de vedere al veniturilor, am crescut-o de 13 ori din punct de vedere al activului net, am crescut-o de 13 ori din punct de vedere al valorii companiei, prețul pe bursă (...)

Acest lucru arată, de fapt, capacitatea bursei de a genera valoare pentru investitori și, în același timp, pentru companii”, a declarat Cristian Logofatu, CFO și co-fondator Bittnet Group, în cadrul Summit-ului de Educație Financiară organizat de Newsweek România.

Citește și: VIDEO Rafila: Singura soluție este îmbunătățirea accesului la serviciile medicale ambulatorii

„Motivul pentru care ai vrea să te listezi este că ai avea acces capital răbdător, având o poveste de dezvoltare pe câțiva ani înainte, 5-10 ani”, a punctat Cristian Logofatu.

„Anul acesta țintim să lansăm un nou produs listat pe piața de capital, respectiv acțiuni preferențiale. Astfel, acei investitori care își doresc un randament fix similar cu cel al obligațiunilor, dar și o șansă de a își dubla valoarea capitalului, ar putea investi în acest instrument, pariind, alături de noi, că planurile noastre de dezvoltare vor funcționa”, a mai spus co-fondatorul Bittnet Group.

Citește și: Șapte din zece români nu au o rutină de economisire și pun bani deoparte aleatoriu (studiu)

Ce planuri are Bittnet Group în continuare

„Planul Bittnet Group este de a continua creșterea accelerată. Dacă ne uităm pe între intervalul, din 2015 până astăzi, avem o rată anualizată de creștere cu peste 40% a cifrei de afaceri, o dublare anuală a profiturilor.

Ne-am asumat ca obiectiv, odată cu transferul pe piața reglementată, pe piața principală a Bursei de Valori, din iunie 2020, o creștere a cifrei de afaceri consolidată a grupului până la finalul lui 2024 în valoare de 100 de milioane de euro, adică 500 de milioane de lei”, a explicat Cristian Logofatu, CFO și co-fondator Bittnet Group, în cadrul Summit-ului de Educație Financiară organizat de Newsweek România.

Summitul de Educație Financiară organizat de Newsweek România în data de 6 iunie 2022 a adus în prim-plan oportunitățile pe care piața bursieră le oferă antreprenorilor români pentru a se finanța și dezvolta companiile, dar și investitorilor.

Au participat reprezentanți ai Autorității de Supravegere Financiară, Institutului de Studii Financiare, Bursei de Valori București, dar și ai companiilor private.

Invitații au discutat despre perspectivele de creștere a numărului de societăți listate la Bursa de Valori, care au fost efectele listării companiilor de stat pe piața de capital, dar și ce măsuri concrete ar trebui luate pentru menține ritmul de IPO-uri, care sunt avantajele pe care le au companiile prezente pe bursă, dar și cum pot fi atrași investitorii de retail.

De asemenea, un subiect important de dezbătut a fost dedicat deciziilor antreprenorilor de a-și lista companiile la Bursa de Valori și cât de intemeiate sunt unele temeri, dar și care este experiența companiilor listate deja.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te