VIDEO Creta, destinația unde poți face baie și plajă în octombrie. Cele mai frumoase plaje

DE Zaharia Anais | Actualizat: 02.09.2022 - 11:19

Creta este una din destinațiile turistice din Europa unde se poate face baie și plajă până în luna octombrie.

SHARE

Creta este cea mai mare și cea mai populară dintre insulele grecești. Coasta acesteia este de 1000km, caracterizată de dealuri verzi, stânci și nisipuri pudroase, fine.

Mulțumită civilizației Minoice, Creta a devenit o parte centrală a importanței globale a Europei timpurii, ulterior, situația fiind utilă Romanilor, Otomanilor și Republicii Venețiene.

Citește și: FOTOREPORTAJ Mamaia, fără turiști. Meniul, 25% redus și șezlongul gratuit nu îi aduce înapoi

De cand au devenit parte din Grecia în 1913, cele cinci cele mai mari insule mediterane, s-au autoconsacrat ca fiind unele dintre cele mai populare destinații turistice ale verii, prin intermediul plajelor. Acestea sunt unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

De la plajele dramatice, sălbatice unde pentru a ajunge este necesar parcurgerea pe jos al unui drum anevoios și bagaje pregătite cu mancare și băuturi, la cele apropiate de locurile istorice și cele mai bune hoteluri. Ambele categorii reprezintă o savuare pentru turiști, în funcție de ceea ce preferă.

Citește și. Drama Andei Călugăreanu: Părăsită de soț pentru o colegă de scenă. A plâns continuu înainte să moară

Unele dintre acestea sunt: Elafonsi, o lagună localizată într-un colț al Cretei și deși ai crede ca vei da de un loc sălbatic, numai al tau, aceasta este cunoscută de mult prea mulți turiști pentru a fi așa cum ți-ai imaginat.

Drumul către Falassarna, urmatoarea plajă de pe listă, poate parea dezamăgitor. Vederea mării este blocată de case și livade de măslin, dar odată ce vei ajunge, nu vei regreta.

Vei recunoaște plaja Balos din aparițiile acesteia în toate broșurile de călătorii în Creta. Peisajul său este uimitor datorită nisipului alb și a apei turcoaz.

Cele mai draguțe locuri de vizitat în Mykonos

Mykonos este locul inimii, locul tinereții, un loc de care te vei îndrăgostii la prima vedere. De fiecare dată când vizitezi acest loc ești întampinat de insula albă imaculat, aceleași străzi deosebit de curate, aceleași persoane care poarta un zâmbet cald pe față.

Mykonos trezește pasiunea fotografiei în sufletul turiștilor, fiecare loc, fiecare captură al aparatului foto, reprezentând un portret al eternității. Unele dintre aceste peisaje sunt creionate de: turnul Bell în Ano Mera, un sat al insulei cu o vechime de 16 secole, casa Cleopatrei în Delos, o mică insulă în afara coastei și detaliile mozaicul Dionysus, în Delos.

Una dintre cele mai faimoase atracții, rămâne însă răsăritul din Mykonos, care îți taie rasuflarea și care merită văzut macar o dată în viață.

În afara vieții de noapte, cluburi, petreceri pe plajă, restaurante de lux, unicitatea insulei constă în arhitectura tipic grecească și frumusețea naturală cu care a fost înzestrată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te