Summit de Energie: Cât suntem de pregătiți pentru iarna care se apropie?

DE Newsweek România | Actualizat: 18.10.2023 - 19:33

Newsweek România organizează o nouă ediție a Summitului de Energie, pe 18 octombrie, la ora 16.00. Tema principală a evenimentului este „Cât suntem de pregătiți pentru iarna care se apropie?”.

SHARE

Evenimentul reunește experți din industrie pentru a discuta despre rezervele de energie electrică și gaz necesare pentru iarna 2023-2024, dar și despre strategia necesară României pentru noile ținte propuse de UE privind energia obținută din surse regenerabile şi reducerea emisiilor de carbon.

Una dintre cele mai mari preocupări legate de producerea și utilizarea energiei este impactul său asupra mediului. Vom discuta despre politicile necesare pentru tranziția către surse de energie regenerabilă și sustenabilă și planurile pe care autoritățile publice le au pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și combaterea schimbărilor climatice.

Cât suntem de pregătiți pentru iarna care se apropie?

Schimbările climatice și politicile de eficiență energetică și-au pus deja amprenta asupra necesității de a investi pentru dezvoltare de noi capacități de productie și distribuție care să fie in conformitate cu noile directive europene.

Discuțiile din cadrul evenimentului vor viza avantajele și dezavantajele fiecărei surse, precum și progresele tehnologice în domeniul dezvoltării și utilizării acestora: rolul energiei nucleare, solare, eoliene, hidroenergetice și alte surse de energie în mixul energetic global.

Energia reprezintă o resursă esențială pentru omenire care ne poate ajuta să avem o viața mai ușoară, ne alimentează lumea modernă și ne oferă oportunități nelimitate pentru dezvoltare. Însă, suntem cu toții responsbili de cum o folosim și cum alegem să o exploatăm pentru generațiile viitoare.

Aceste teme și alte subiecte la zi vor fi dezbătute împreună cu invitații noștri: Dan Dragan, secretar de stat, Ministrul Energiei, Cristina Prună, deputat în Parlamentul Romaniei, Virgil Popescu, fost ministru al Energiei, George Niculescu, președinte ANRE, Dana Daraban, directorul executiv al Federației Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie – ACUE, Silvia Vlăsceanu, directorul executive al Asociatiei Producatorilor de Energie Electrica – Henro și Daniel Apostol, director general Federația Patronală Petrol și Gaze - FPPG.

Partenerii evenimentului sunt: Nuclearelectrica, OMV Petrom, Romgaz, Transgaz, Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie și Federația Patronală Petrol și Gaze

Publicul va avea acces în sală în limita a 20 de locuri. Pentru a participa în sală vă rugăm să vă înscrieți la email [email protected], urmând să fiți confirmat printr-un mesaj de către de organizator. 

Evenimentul va fi transmis în  direct pe newsweek.ro  (site aflat Top 10 cele mai citite site-uri de Știri și Analize  în clasamentul publicat de SATI, cu un trafic de peste 2,2 milioane de cititori unici pe lună) și pe pagina de Facebook a Newsweek România (67.000 de urmăritori și un impact lunar al postărilor de 7,5 milioane persoane).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te