Ce îi așteaptă pe turiștii străini în România: asistență medicală slabă, dar foarte puține furturi

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.07.2022 - 14:31
Litoralul românesc nu este atractiv pentru turiștii străini/Foto: Radub85/ Dreamstime.com

Un studiu realizat de Forbes Advisor a identificat cele mai sigure țări din Europa unde se poate petrece vacanța anul acesta. Din păcate România este la coada clasamentului.

SHARE

Studiul, citat de romania-insider.com, a analizat parametri precum calitatea apelor de scăldat, calitatea asistenței medicale, rata furturilor și omuciderilor și calitatea aerului, pentru a afla care sunt cele mai sigure destinații.

România ocupă un loc spre coada clasamentului, cu un scor de siguranță de 61,1 (din 100).

Citește și: O familie din Suceava a plecat cu mașina electrică în Thassos: 3 încărcări și o noapte de cazare

Acest lucru este cauzat de calitatea scăzută a asistenței medicale și de rata relativ ridicată de omucideri, de 13,2 la 1 milion de oameni. Nivelul de poluare a aerului este mediu, înregistrând 15,3 pe scara particulelor fine (PM2,5). Deși niciuna dintre apele de scăldat din România nu este considerată a fi de proastă calitate, doar 70% au fost evaluate ca fiind excelente. Un lucru în favoarea țării este că rata furtului este una dintre cele mai scăzute din Europa, ajungând la aproximativ 494 la 100.000 de oameni.

Singurele țări care se plasează mai jos decât România în clasament sunt Estonia, Albania, iar, pe ultimul loc, Marea Britanie, cu un scor de 41,2.

Primele trei țări de pe listă sunt Elveția, Slovenia și Portugalia. Potrivit constatărilor, Elveția este cea mai sigură țară de vizitat în acest an, cu un scor de siguranță de 88,3.

Elveția are cea mai bună calitate a asistenței medicale dintre toate cele 29 de țări europene analizate. În ceea ce privește calitatea apelor de scăldat, aceasta ocupă locul șase, 93% din apele de scăldat din țară fiind de o calitate excelentă, pe baza datelor de la Agenția Europeană de Mediu. De asemenea, are al zecelea cel mai curat aer din listă. Și are o rată a criminalității relativ scăzută, cu o rată anuală de 5,7 omucideri la un milion de oameni. Cu toate acestea, are una dintre cele mai mari rate de furt de pe listă, cu 1.602 la 100.000 de persoane.

Citește și: Thassos, „pământ românesc”. Insula este „inundată” de compatrioți. Halkidiki, aceeași soartă

Potrivit constatărilor, Slovenia este a doua cea mai sigură țară în care călătoriți, cu un scor de siguranță de 82,3. Nivelul său de poluare este relativ scăzut, iar 85% din apele de scăldat ale țării sunt evaluate ca fiind excelente. Țara se situează la jumătatea drumului când vine vorba de furt, deoarece rata sa este de aproximativ 855 la 100.000 de oameni. Dar are una dintre cele mai scăzute rate de omucidere de pe listă, însumând 4,8 la un milion de oameni.

Un scor de siguranță de 82,1 face din Portugalia una dintre cele mai sigure țări de vizitat în această vară. Ocupând locul al șaptelea pentru calitatea excelentă a apei (93%), Portugalia ocupă locul patru în clasamentul calității aerului, cu una dintre cele mai scăzute rate de poluare din Europa. Țara are una dintre cele mai scăzute rate de omucidere, de 7,1 la un milion de locuitori, și o rată de furturi de 799 la 100.000 de oameni. În plus, Portugalia se află pe locul zece pentru calitatea asistenței medicale.

Clasamentul integral

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te