STB anunță că va externaliza serviciul de igienizare al mijloacelor de transport pentru patru ani

DE Bianca Iosef | Actualizat: 08.07.2022 - 15:27
STB face externalizări-Foto: PEXELS PHOTOS

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti STB SA intenţionează să externalizeze serviciul de igienizare a vehiculelor pentru o perioadă de patru ani, iar companiile care nu se aliniază cerinţelor contractuale nu vor putea participa la viitoarea procedură de achiziţie.

SHARE

În prezent, STB are încheiate contracte cu trei societăţi private, specializate în servicii de curăţenie-igienizare, pentru o perioadă de şase luni.

Citește și: Locuințe mai scumpe cu 45%, iar chiriile au crescut cu 17% în toată Uniunea Europeană

„Ţinând cont de faptul că aceasta este o perioadă de probă, conducerea Societăţii de Transport Bucureşti STB SA urmând să ia decizia externalizării serviciului pentru o perioadă de patru ani, societăţile care nu se aliniază cerinţelor contractuale şi nu realizează la calitatea solicitată serviciile de curăţenie şi igienizare a parcului circulant, pe lângă anularea contractului, conform clauzelor contractuale, nu vor putea participa la viitoarea procedură de achiziţie", precizează STB.

De asemenea, STB menţionează operatorii privaţi care nu îndeplinesc obligaţiile asumate vor achita plăţi penalităţi, respectiv suma de 100 lei/constatare/vehicul ca urmare a controalelor efectuate privind modul de realizare a curăţeniei.

Reprezentaţii STB susţin că până în prezent cele trei societăţi au respectat cerinţele contractuale şi se văd primele rezultate.

Citește și: Sondaj: 46% dintre profesori spun că programa încărcată îi împiedică să obţină performanţe cu elevii

„Ca urmare a unui program complex de curăţenie ce implică igienizarea şi spălarea tuturor vehiculelor la retragerea din traseu şi o igienizare totală o dată la zece zile, mijloacele de transport sunt deja mult mai curate. Rezultatele sunt vizibile în special în zona scaunelor şi a pereţilor vehiculelor, unde până în urmă cu 10 zile igienizarea realizată de către personalul propriu nu dădea rezultatele solicitate de călători. Diferenţa este vizibilă şi în cazul podelelor, ferestrelor, barelor, precum şi la spălarea exterioară. Se intervine, totodată, şi la îndepărtarea graffiti-urilor, fiind necesare substanţe chimice dedicate pentru ştergerea acestora fără a deteriora aspectul şi calitatea stratului de vopsea utilizat în amenajările interioare ale vehiculelor", menţionează STB în comunicat.

Operatorul de transport face apel şi la simţul civic al călătorilor, solicitând păstrarea curăţeniei în mijloacele de transport şi să anunţe autorităţile în cazul în care sunt martori la acte de vandalism.

Igienizarea vehiculelor STB de către operatori privaţi a demarat la 1 iulie, conform Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te