Șeful sindicatului de la metrou se opune evacuării magazinelor din subteran: E o intimidare

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 25.03.2021 - 16:13
Șeful sindicatului de la metrou se opune evacuării magazinelor din subteran: E o intimidare

Președintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi, a reacționat la ultimatumul dat de directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, privind dezafectarea, până la data de 2 aprilie, a spațiilor comerciale de la metrou.

SHARE

„Este o acțiune la intimidare. Noi ne aflăm în proces, iar dosarul este pe rolul Tribunalului București, Secția Comercială. Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive nu se poate aplica ceea ce visează administrația. Nu au cum să evacueze. Doar n-o să dea oamenii afară cu buldozerul. În plus, peste 80% din spații sunt construite de Sindomet”, a declarat Ion Rădoi pentru Club Feroviar.

Ulterior, USLM a dat publicității și un comunicat în care își exprimă punctul de vedere în legătură cu anunțul conducerii Metrorex.

În document, sindicaliștii consideră că ministrul Cătălin Drulă și noua conducere a Metrorex ”nu numai că nu au respect față de dialogul social, dar nu au respect față de Constituția României, față de legile țării și față de instanțele judecătorești”.

Declarația lui Ion Rădoi vine la câteva ore după ce conducerea Metrorex a dat joi dimineață un ultimatum pentru dezafectarea spațiilor comerciale de la metrou.

„Metrorex informează că în urma analizelor efectuate pe teren s-a constatat că spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgență.

În acest context, ținând seama și de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spațiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spații, dar și ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanță cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcțiilor și Instalațiilor Specifice de Metrou privind prevenirea și stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spațiile comerciale ca, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până la data de 02.04.2021”, se arată într-un comunicat dat publicității joi dimineață de Metrorex și semnat de directorul general Ștefan Paraschiv.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.