Șeful ANAF care bagă spaima în evazioniști: Inginer, cu diplomă la o facultate privată

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.06.2022 - 15:44
Șeful ANAF care bagă spaima în evazioniști: Inginer, cu diplomă la o facultate privată - INQUAM PHOTOS, George Călin

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a anunţat că de la 1 iulie instituţia pe care o conduce va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice.

SHARE

El a precizat că în urma unei analize a rezultat că 561.000 de persoane au acumulat o diferenţă între veniturile estimate de ANAF şi veniturile declarate de 20 de miliarde de euro. ”Trebuie să oprim acest flagel al acestor oameni care fură, fac evaziune, nu îşi plătesc taxele, dar ne sfidează pe toţi prin opulenţa şi prin îmbogăţirea nejustificată pe care o fac”, a afirmat şeful ANAF.

Citește și: EXCLUSIV Legiunea Internațională din Ucraina, apel la Elon Musk să sprijine lupta contra lui Putin

Inginer la Arad și la Orăștie

Șeful ANAF și-a publicat cv-ul pe pagina instituției pe care o conduce. El este inginer terminând Institutul Politehnic Cluj - Napoca - Facultatea de Mecanică, Cluj Napoca (România). A lucrat ca inginer la Astra vagoane. Are o diplomă – program de perfecționare Contabilitate - Inspectoratul pentru Cultură al județului Arad.

În 1998 a obținut Diplomă de licență - Management Turistic și Comercial Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir" - Facultatea de Management Turistic și Comercial din Cluj – Napoca – diplomă de licență obținută la Universitatea “Babeș - Bolyai” Cluj Napoca – Facultatea de Știinte Economice, Cluj Napoca (România). Se decue că Universitatea nu era acreditată să dea examenul de licență. Așa se explică faptul că licența a dat-o la Babeș Bolyai. Facultatea a făcut-o în timp ce era director la Vidra Orăștie.

Citește și: Remus Pricopie: Eforturile pentru aderarea Republicii Moldova la UE trebuie amplificate

A obținut și o Diplomă de Master - Administrație publică în contextul legislației actuale Universitatea de Vest" Vasile Goldiș" Arad - Facultatea de Științe Juridice, Arad (România). Universitatea a cunoscut o serie de scandaluri de corupție de-a lungul vremii.

Heiuș a mai fost Directopr General la Uzina Mecanic Orăștie. A lucrat în Ministerul de finanțe timp de mai mulți ani. Între 2016 și 2020 a fost deputat.

Șeful ANAF care bagă spaima în evazioniști: Inginer, cu diplomă la o facultate privată

Lucian Ovidiu Heiuş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este o jignire pentru oamenii cinstiţi să vadă că alţii achiziţionează case şi maşini scumpe deşi nu au lucrat şi nu au plătit un impozit. “Începând cu 1 iulie, ANAF-ul va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe şi nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit. Este, de asemenea, nedrept pentru agenţii economici care în majoritatea lor îşi desfăşoară business-urile corect, îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, iar alţi patroni fac evaziune fiscală, folosesc munca la negru, se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc nici un impozit în viaţa lor”, a afirmat Heiuş.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te