Șefa Operațiunilor Petroliere din Marea Neagră: Am aflat că am fost numită din Monitorul Oficial

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 12.03.2021 - 10:42
Șefa Operațiunilor Petroliere din Marea Neagră: Am aflat că am fost numită din Monitorul Oficial. Foto Facebook

Noua șefă a Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) și-a început mandatul de la distanță, din Franța, pentru că, după cum a declarat, nu a știut că va fi numită pe 8 martie, deci nu a fost pregătită să revină în țară.

SHARE

Gabriela Dan-Unterseh a fost numită pe 8 martie, printr-o decizie a premierului Florin Cîțu, președinte cu rang de secretar de stat în cadrul Autorității de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO).

Gabriela Dan-Unterseh a fost propusă în ianuarie, de către USR pentru a conduce această instituție cu sediul la Constanța. Numai că, noul președinte al ACROPO susține că de atunci s-a tot chinuit să afle când va fi numită efectiv în funcție și nu a aflat decât după ce decizia a apărut în Monitorul Oficial. Prin urmare, pe 8 martie, se afla încă în Franța.

Newsweek Româna a scris în exclusivitate noul președinte nu a fost văzut în instituție nici înainte de preluarea mandatului, dar mai ales nici după. De altfel, pe 7 martie, cu o zi înainte de a-și începe mandatul, Gabriela Dan-Unterseh se afla la Paris, potrivit unei fotografii pe care chiar ea a postat-o pe contul personal de Facebook. Iar sursele noastre au precizat că va reveni în țară abia pe 12 martie.

Citește și: Noua șefă a Operațiunilor Petroliere din Marea Neagră nu a călcat pe la birou după numirea de luni

Situația a fost confirmată chiar de Gabriela Dan-Unterseh, într-un mesaj postat pe Facebook, în care explică faptul că nu a dorit să-și delege responsabilitățile și a preferat ca în primele zile din mandatul său să lucreze la ACROPO de la distanță, din Franța. 

„Am încercat din ianuarie să aflu când voi fi numită”

„În data de 8 martie, am fost numită în funcția de Președintă a Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră-ACROPO.

Având o experiența de peste 14 ani în proiecte offshore, la una dintre cele mai mari companii de investigații marine din lume, Fugro, acolo unde am ocupat diverse posturi și roluri implicându-mă în proiecte internaționale de infrastructură submarină, vin acum la ACROPO cu o mare putere de muncă, de luptă, cu dedicare și o motivație pentru o Românie curată, o Românie a meritocrației.

După 21 de ani petrecuți în Franța, mă întorc ACASĂ, pentru a contribui cu experiența mea la #RevoluțiaBuneiGuvernări.

Câteva date despre primele mele zile la ACROPO:

Am aflat de hotărârea de guvern (de numire - n.r.) pe 8 martie, când a fost semnată și a apărut în Monitorul oficial. Cu toate că am încercat încă din ianuarie să aflu când ar putea fi semnată HG pentru a putea anticipa, am aflat abia după semnătură.

Mi-am întrerupt imediat contractul de lucru cu Fugro pentru a putea începe la ACROPO.

În prima zi la ACROPO, pe 9 martie 2021, mi s-a cerut delegarea responsabilităților și a semnăturii. Cum însă eram disponibilă și prezentă în lucru la domiciliu, nu am considerat necesară delegarea.

Încă din prima zi, am fost plăcut surprinsă de eficiența colaboratorilor care au răspuns pozitiv la fiecare întrebare, care și-au rupt din timpul lor pentru a-mi crea în urgență adresa de mail sau trimite diverse documente.

În cele trei zile lucrate la distanță, am putut discuta cu câțiva colaboratori, nu cu toți cu care aș fi dorit, aceștia lucrează și ei de la domiciliu. Am citit documente, am semnat documente, am discutat despre propunerea bugetară pentru 2021 care ar fi trebuit de altfel să fie trimisă astăzi către Secretariatul General al Guvernului”, a scris Gabriela Dan-Unterseh. 

10 zile de carantină

Noul președinte al ACROPO  a anunțat că abia vineri a plecat din Franța spre România. Totuși, nu va putea să meargă imediat la sediul instituției pe care o conduce, deoarece regulile de pandemie din România o obligă să intre în carantină imediat după intrarea în țară.

Contactată de HotNews, Unterseh spune că are un test negativ, ceea ce înseamnă că va sta 10 zile în carantină.

„Am plecat de acasă și sunt în drum către aeroportul din Beauvais, pentru că da, locuiesc în Franța de 21 de ani. La București, voi merge direct la sediul ACROPO unde-mi voi întâlni colaboratorii și voi prelua mandatul”, scrisese inițial, pe Facebook, Gabriela Dan-Unterseh. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te