Românii se înghesuie pe Litoral în vacanța de Paști. Cea mai ieftină cazare? 3* - 500 €, 4* - 650 €

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.03.2024 - 12:30
Românii se înghesuie pe Litoral în vacanța de Paști. Cea mai ieftină cazare? 3* - 500 €, 4* - 650 € - Foto: hotelvega.ro
Românii se înghesuie pe Litoral în vacanța de Paști. Cea mai ieftină cazare? 3* - 500 €, 4* - 650 € - Foto: captură ecran
Românii se înghesuie pe Litoral în vacanța de Paști. Cea mai ieftină cazare? 3* - 500 €, 4* - 650 € - Foto: captură ecran

Românii se înghesuie pe Litoral în vacanța de 6 zile de Paști. Hotelierii și agențiile de turism spun că cererea a fost și este foarte mare, iar destinația preferată este Mamaia, unde au loc două festivaluri. Cea mai ieftină cazare? 3* - 500 €, 4* - 650 €.

SHARE

Anul acesta, pentru majoritatea angajaților, vacanța de Paști are 6 zile, sărbătoarea de 1 Mai picând într-o zi de miercuri. În Vinerea Mare, pe 3 mai, precum și în a doua zi de Paști, luni, pe 6 mai, este liber, ceea ce înseamnă o vacanță de 6 zile, dacă se face punte joi, 2 mai.

Cum pe Litoral au loc și două festivaluri extrem de apreciate, Sunwaves (1-7 mai) și Festival du Bonheur (30 aprilie – 6 mai), se pare că românii au luat cu asalt hotelurile și agențiile de turism, în ciuda prețurilor piperate la cazare.

Citește și: FOTO Cum a făcut senzație Mamaia la Salonul de Turism de la Paris. 130 €/noapte camera pe litoral

Românii se înghesuie pe Litoral în vacanța de Paști. Cea mai ieftină cazare? 3* - 500 €, 4* - 650 €

„Cererea este mult mai mare față de anii anteriori, dar este greu să vorbim acum de un grad de ocupare, pentru că este devreme să fie centralizate datele.

Cererea este crescută, poate pentru că datele sunt apropiate și se va face punte. De aceea se vând sejururi lungi și nu mai este numai pe segmentul de tineri pentru 1 Mai, ci vin și familii cu copii (...) Pachetele de Paște sunt mai crescute cu 10% față de anul trecut”, a declarat un reprezentant al agenţiei de turism litoralulromanesc.ro.

Concret, potrivit Booking.com, 5 nopți de cazare la 3*, într-o unitate cotată bine pe portal, costă cel puțin 2.500 de lei, adică 500 €, în Mamaia, unde au loc și Sunwaves și Festival du Bonheur, în intervalul 1 - 6 mai. Și e disponibil doar un apartament la acest preț, apoi tarifele cresc la 600 - 700 € și chiar la 800 €, la 3*.

Citește și: Cât costă să dormi la un hotel de 4 stele în București? De ce turiștii străini ocolesc Capitala?

Pentru turiștii care caută mai mult confort, 5 nopți de cazare la 4* în Mamaia, într-o unitate cotată bine pe portal, costă cel puțin 650 €. Dar, la fel, există o singură ofertă la acest preț. Următoarele sunt la 890 - 1.000 €. 

A 14-a ediție a festivalului de muzică electronică Sunwaves are loc în perioada 1-7 mai, în Mamaia Nord. Printre artiștii invitați se numără: AG Swifty, Dan Andrei, Jamie Jones, Kozo, Lizz, Olga Korol, Ricardo Villalobos, Zip și alții.

Iar Festival du Bonheur va avea loc în perioada 30 aprilie – 6 mai 2024, la Complex Enigma din Mamaia Nord.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te