Românii de pretutindeni sunt ancora strategică a României

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 19.09.2023 - 13:03
Românii de pretutindeni sunt ancora strategică a României Foto: RePatriot

Oamenii de afaceri din Romanian Business Leaders  pregătesc  RePatriot Summit 2023, cel mai important eveniment care reunește oameni de afaceri români de pretutindeni.

SHARE

Oamenii de afaceri din Romanian Business Leaders  pregătesc  RePatriot Summit 2023, cel mai important eveniment care reunește oameni de afaceri români de pretutindeni. Peste 100 de oameni de afaceri români din afara granițelor și peste 150 de antreprenori din țară deja și-au anunțat deja participarea la cel mai important eveniment Repatriot la București.

Fiecare dintre cele șapte ediții precedente a adus împreună în fiecare an sute de antreprenori şi manageri de top de peste hotare și din țară care au generat afaceri de zeci de milioane și proiecte speciale care să ajute dezvoltarea României.

Românii de pretutindeni sunt ancora strategică a României

Fie că este vorba de tehnologie și inteligență artificială, de turism sau promovarea exporturilor, de investiții în Republica Moldova sau de proiecte strategice, sociale sau de educație toate demonstrează cât de intens “Credem în România” și cum acest lucru poate schimba viitorul țării noastre. 

Deschiderea oficială a ediției a opta RePatriot Summit va avea loc în 5 octombrie, la Opera Națională București. În deschiderea summitului se vor celebra personalități românești din toată lumea,  la Gala “Top 100 Români de Pretutindeni”, ediția a VI-a. 

Felix Pătrășcanu, lider Repatriot: “În semn de apreciere pentru românii remarcabili din toată lumea, după Recepția oficială, Repatriot oferă un concert special al Operei Române. Gala Top 100 Români de Pretutindeni va aduce în prim-plan și va premia români de succes, oameni remarcabili, apreciați în comunitățile din țările de adopție, care inspiră și românii de acasă.”

Lucrările summitului încep vineri, 6 octombrie, la Palatul Parlamentului, unde vor lua cuvântul în plen și la mese rotunde strategice zeci de antreprenori din toată lumea care vor propune soluțiile lor pentru România și vor prezenta contribuțiile lor la dezvoltarea țării. Sâmbătă și duminică discuțiile vor continua în Limanu - Constanța, pe mal și într-o expediție pe Marea Neagră, gata de competiție și explorare a noi oportunități. 

Marius Bostan, inițiator și coordonator Repatriot: “Ieșirea la Marea Neagră are rolul de a continua discuțiile și de a întări comunitatea dar în același timp dorim să arătăm prin exemplul personal că sezonul de turism se poate prelungi, că suntem atenți la tot ce se întâmplă în Marea Neagră, că suntem la cârmă, înfruntăm valurile și explorăm cele mai bune soluții pentru a ancora România la Occident. Oamenii și energia din mare sunt importante pentru viitorul României.”

Vor fi prezenți oameni de afaceri din Diaspora și România, reprezentanți ai președinției, administrației locale, mediului academic și mediului diplomatic, ai Guvernului și Parlamentului. Sunt așteptați musafiri speciali din Republica Moldova. În cadrul Repatriot Summit va avea loc și vernisajul expoziției "Comorile Olteniei de sub munte", precum și prima vizionare a filmului artistic Clara.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te