REPORTAJ Românii continuă să își facă provizii de teama infecției cu coronavirus

DE Newsweek România | 27.02.2020 - 14:22

Rafturile cu alimente de bază din mai multe hipermarketuri din București s-au golit săptămâna aceasta, în contextul răspândirii infecțiilor cu coronavirus în Italia și alte țări europene.

SHARE

În România, rafturile cu produse cu valabilitate mai mare precum făină, mălai, paste sau conserve sunt aproape goale în unele lanțuri de retail.

Spre exemplu, în magazinul Carrefour market, situat de bulevardul Barbu Văcărescu, miercuri seara, mălaiul și făina au fost cumpărate în cantități mari, dar rafturile mai au câteva produse.

Puiul lipsește și el din frigider, spre surprinderea unui cumpărător care se învârte în jurul standului cu carne. La frigiderele cu mâncare congelată, precum mazăre, spanac sau pește, o femeie își caută produsele în timp ce vorbește la telefon: „Le e frică că mor de foame. (...) Două iau. Câte să iau? Că doar nu e foamete, nu e război”.

Pe seară, în magazinul Lidl din cartierul Dristor, clienții cumpără paste, conserve, făină, zahăr, ulei, orez, dar și produse de dezinfectare, precum șervețele umede sau geluri de mâini.

Mai multe amănunte pe wall-street.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te