Problemele privind plata cu cardurile VISA s-au rezolvat

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.06.2018 - 12:27

Clienții din mai multe țări europene care au vrut să facă tranzacții cu cardurile Visa au întâmpinat vineri, raportând probleme la plăţi în magazine şi benzinării. Abia sâmbătă dimineața sistemul și-a revenit la normal.

SHARE

UPDATE, 7:00: Sistemul de plăți Visa a fost restabilit și este complet funcțional pentru toate tipurile de tranzacții.

Sistemul de plăţi electronice VISA a revenit complet la normal, a anunţat compania sâmbătă dimineaţă, citată de Digi24. Vineri, timp de mai multe ore, cardurile VISA în mai multe ţări europene nu au putut fi folosite din cauza unei erori de sistem.

Compania a spus că întreruperile au fost provocate de niște calculatoare care s-au defectat. Nu există niciun indiciu care să arate că ar fi fost vorba de hackeri sau de un virus, a precizat VISA.

Situaţia s-a redresat după aproximativ cinci ore de la anunţul că sunt probleme cu sistemul de plăţi cu cardul, dar abia sâmbătă dimineaţă sistemul a redevenit operaţional sută la sută.

__________

UPDATE: Compania Visa Inc a declarat că sistemele sale funcționează la „niveluri apropiate de cele normale" și că problemele care au afectat utilizatorii din Europa au fost "rezultatul unui eșec hardware". "Nu avem niciun motiv să credem că acest lucru a fost asociat cu orice fel de acces neautorizat sau rău intenționat", a precizat Visa, potrivit Hotnews.

____________

Probleme tehnice au fost semnalate în Marea Britanie şi în numeroase alte ţări europene, precum Germania, Franța, Italia și Spania, multe tranzacţii în care au fost utilizate carduri Visa fiind blocate. Clienţii au raportat probleme la plăţi cu carduri Visa în magazine şi benzinării. În momentul de faţă, amploarea problemelor nu se cunoaşte. 

"Visa se confruntă în prezent cu perturbări ale sistemului. Din cauza incidentului tehnic, unele tranzacţii Visa în Europa nu pot fi procesate. Am demarat o investigaţie pentru aflarea cauzelor şi încercăm să rezolvăm problema cât mai rapid", a comunicat compania de carduri bancare.

Tranzacţiile la bancomate nu par să fie afectate. Cardurile de tip Mastercard şi American Express nu sunt afectate de această problemă.

Garda Civilă din Spania a făcut pe Twitter o postare în care îi liniștește pe posesorii de carduri Visa. Sub o poză cu Johnny Depp în rolul Capitanului Jack Sparrow, aceasta a scris: „Stai calm. Dacă nu poți plăti nu este pentru că ai fost jefuit sau atacat de hackeri. Visa a picat în Europa, ceea ce împiedică tranzacțiile cu cardul”. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -