Premierul Ciucă anunță creșterea cu 10% a pensiilor. Indemnizaţia socială, majorată la 1.000 de lei

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 22.12.2021 - 18:00
Premierul Ciucă anunță creșterea cu 10% a pensiilor. Indemnizaţia socială, majorată la 1.000 de lei. / Foto: capital.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că punctul de pensie va creşte cu 10%, iar indemnizaţia socială minimă se majorează la 1.000 de lei.

SHARE

Prim-ministrul Nicoale Ciucă a precizat miercuri, în timpul dezbaterilor din plenul reunit, că adoptarea proiectului de buget pentru anul 2022 reprezintă garanţia faptului că vor fi implementate măsuri sociale, precum majorarea alocaţiilor pentru copii, creşterea pensiilor, acordarea ajutorului social pentru pensionari şi a indemnizaţiei anuale pentru persoanele cu dizabilităţi.

Citește și: FOTO Daciana Sârbu a plecat în căutarea lui Moș Crăciun, în Laponia. Victor Ponta a rămas acasă

"În centrul preocupărilor Guvernului este cetăţeanul, angajament care se reflectă în modul în care este structurat bugetul.

Pentru a proteja veniturile populaţiei, îndeosebi ale persoanelor cu venituri mici sau din categorii vulnerabile, am stabilit un pachet de măsuri sociale. Respectiv: majorarea alocaţiilor pentru copii, creşterea pensiilor, acordarea ajutorului social pentru pensionari şi a indemnizaţiei anuale pentru persoanele cu dizabilităţi. Aprobarea bugetului pentru anul 2022 este garanţia că aceste măsuri vor putea fi aplicate şi produce efecte începând cu ianuarie anul viitor", a spus Ciucă.

Citește și: FOTO Bianca Drăgușanu și-a dorit „ochi de pisică”, ca Shakira, și și-a făcut operație de cantopexie

Măsuri sociale anunțate de premierul Nicolae Ciucă:

- punctul de pensie va creşte cu 10% de la 1 ianuarie 2022;
- indemnizaţia socială minimă se majorează la 1.000 lei;
- majorarea alocaţiilor de stat pentru copii la 600 lei, pentru cei cu vârsta până la 2 ani, respectiv 3 ani pentru copii cu handicap şi la 243 lei pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani;
- aplicarea unor măsuri de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, prin acordarea stimulentului pentru energie în tot timpul anului şi ajutoare pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece, diferenţiate în funcţie de sursa de energie şi veniturile familiei;
- acordarea, în luna ianuarie, a unui sprijin de care ar urma să beneficieze pensionarii cu venituri reduse, pentru a suporta creşterile de preţuri la utilităţi;
- schema de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale pentru consumatorii non-casnici, respectiv întreprinderile mici şi mijlocii, microîntreprinderile, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderi familiale, prin bugetul Ministerului Energiei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te