Mai mult, Philip Morris în România este prima companie care obține această certificare la nivel local.
Certificarea confirmă angajamentul în ceea ce privește egalitatea de șanse, un element important pentru dezvoltarea unui loc de muncă bazat pe egalitate de gen.
„Certificarea globală privind drepturile salariale egale demonstrează eforturile neîncetate depuse de către colegii noștri din întreaga lume pentru a transforma egalitatea de șanse în realitate când vine vorba despre salariul în cadrul PMI, la nivel global. Sărbătorim acest moment și continuăm transformarea companiei noastre către un viitor fără fum, făcând în același timp tot posibilul ca toți angajații să aibă șanse egale la locul de muncă”, a declarat André Calantzopoulos, CEO a PMI.
Compania arată că situează incluziunea și diversitatea în centrul strategiei sale, ca factor esențial în transformarea companiei către un business bazat pe cercetare științifică și tehnologie, cu un portofoliu de produse inovatoare din tutun, fără fum.
Metodologia de certificare EQUAL-SALARY a verificat dacă PMI își plătește toți angajații în mod egal, pentru munca egală, indiferent de gen, în mai mult de 90 de țări din întreaga lume.
„Certificarea EQUAL-SALARY reprezintă o realizare de care sunt foarte mândru. Privesc cu entuziasm această certificare pentru că ne confirmă că Philip Morris România este un loc în care fiecare dintre angajații noștri primește recunoștința, oportunitățile și beneficiile pe care le merită, indiferent dacă vorbim despre angajați femei sau bărbați.” a declarat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris în România.
Procesul EQUAL-SALARY a inclus o analiză statistică a tuturor salariilor personalului angajaților PMI din întreaga lume, urmate de audituri locale ale afiliaților PMI realizate de către PWC, auditorul terț al fundației.
Auditorii au discutat cu persoanele din managementul companiei pentru a confirma angajamentul lor privind egalitatea salarială între femei și bărbați, organizează focus grupuri cu angajații pentru a înțelege percepția acestora privind acest angajament și revizuiesc politicile și practicile de HR pentru a identifica discriminarea de gen, recomandând, totodată, acțiuni corective, acolo unde este necesar.
Acest proces riguros s-a desfășurat pe parcursul a 18 luni și a implicat toți angajații, indiferent de poziția avută în cadrul companiei.
„Prin caracterul său global, certificarea Philip Morris International reprezintă un pas important pentru egalitatea în remunerare între femei și bărbați. Este un demers puternic ca o companie lider în Fortune 500 să își asume un astfel de angajament. Suntem mândri de dimensiunea internațională pe care această certificare globală a PMI o acordă cauzei noastre”, a declarat Véronique Goy Veenhuys, fondator și CEO al Fundației EQUAL-SALARY.
Anunțul acreditării globale EQUAL-SALARY a Philip Morris International este debutul „Săptămânii femeilor” - prin care compania a organizat o serie de activități menite să aducă în dezbatere egalitatea de șanse la locul de muncă. Compania va găzdui, de Ziua Internațională a Femeii, și o conferință axată pe egalitatea angajaților la locul de muncă. Citiți mai multe pe www.pmi.com/inclusionanddiversity.