Care români vor plăti taxe și impozite reduse la jumătate? De ce poștașii încasează banii?

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.09.2024 - 10:35
Care români vor plăti taxe și impozite reduse la jumătate? De ce poștașii încasează banii? - Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea
Care români vor plăti taxe și impozite reduse la jumătate? De ce poștașii încasează banii? - Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Care români vor plăti taxe și impozite reduse la jumătate? De ce poștașii încasează banii? Ministerul Finanțelor pregătește un parteneriat cu Poșta Română, pentru a facilita accesul debitorilor la amnistia fiscală.

SHARE

Care români vor plăti taxe și impozite reduse la jumătate? De ce poștașii încasează banii? Ministerul Finanțelor pregătește un parteneriat cu Poșta Română, pentru a facilita accesul debitorilor la amnistia fiscală, aprobată recent de către Guvern.

Finanțele ar beneficia astfel de aria mare de acoperire a Poștei și ar ajunge la un număr semnificativ de debitori.

Care români vor plăti taxe și impozite reduse la jumătate? De ce poștașii încasează banii?

Ministerul Finanțelor ar trimite debitorilor, prin intermediul poștașilor, materialele pentru amnistie, cum ar fi informările, cererea de anulare etc, urmând ca în faza ulterioră poștașii să poată chiar încasa sumele pe care le au de plată datornicii.

Ministerul Finanțelor lucrează la un proiect de OUG, pentru un parteneriat cu Poșta, conform Profit.ro.

Problema este că poştaşii, prin natura lor, nu se pricep la fiscalitate şi ar putea să facă greşeli, deci ar trebui să fie înainte instruiţi temeinic ce şi cum să facă.

Citeşte şi: Noi calculatoare de 8.000.000 de lei vor fi cumpărate de Poşta Română

Încasarea de către poștaș a sumelor datorate ar urma să fie făcută prin POS, fiind luată în calcul și varianta numerar. ANAF va încheia o convenție cu Poșta. Autoritățile locale care acordă amnistie pentru datornici pot încheia convenții similare.

Poșta Română va tipări, pune în plic si comunica, cu confirmare de primire, documentele necesare accesării facilităților fiscale. Este vorba despre scrisoarea de informare privind condițiile de accesare a facilităților, inclusiv cuantumul total al obligațiilor bugetare restante la data de 31 august 2024.

De asemenea, Poşta va conunica valoarea acestora, care trebuie plătită și, respectiv, valoarea care poate face obiectul anulării.

Citeşte şi: Șeful Poștei Române explică de ce a fost oprită distribuirea deciziilor cu pensia recalculată

Tarifele Poștei, pentru tipărirea și comunicarea către contribuabil a documentelor, sunt de 10,90 lei, cu TVA, pentru un astfel de plic.

Tipărirea, comunicarea către contribuabil și preluarea plicurilor, de la cei care vor să acceseze amnistia, este taxată cu un tarif de 15,56 lei, cu TVA, pentru un plic.

Comisionul perceput pentru încasarea obligațiilor bugetare este de 4 lei, fără TVA, pentru fiecare operațiune de încasare prin salariații poștali.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te