Instituţiile au identificat 40 de benzinării și stații GPL deschise și le-au solicitat administratorilor toate documentele și autorizațiile pe care sunt obligați să le dețină pentru a putea funcționa.
Poliția Locală Sector 6 nu eliberează acestor benzinării și stații certificate și autorizații de funcționare. De asemenea, nici nu poate lua măsuri pentru ca ele să intre în legalitate.
Pericol maxim cu staţiile GPL şi benzinăriile
„Raportul m-a speriat, dar am decis să îl fac public. După ce îl veți citi, e scurt și la obiect, vă veți simți ca mine", a mărturisit primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.
"Transparența noastră este totală, tocmai de aceea aveți aici cel mai detaliat și complet raport făcut vreodată public, pe acest subiect.
Acest raport informativ va fi trimis tuturor instituțiilor cu atribuții de verificare, închidere, sau aducerea în legalitate a acestor stații.
Citeşte şi: Garda de Mediu nu a primit absolut nicio sesizare privind activitatea firmei care comercializa GPL
Ordonanța nr. 99 din 29 august 2000 (*republicată*), privind comercializarea produselor și serviciilor de piață NU DĂ DREPTUL PRIMĂRIILOR SĂ AUTORIZEZE SAU SĂ ÎNCHIDĂ AFACERILE CU COMBUSTIBILI.
Articolul 3 spune clar, la aliniatul (3), că „Sunt exceptate de la prevederile prezentei ordonanțe activitățile de comercializare având ca obiect la litera c) combustibilii pentru uzul mijloacelor de transport, inclusiv cei comercializați prin stații de distribuție”, conform Primăriei Sectorului 6.
Citeşte şi: Ce spun patronii stației GPL Crevedia, care au făcut 60.000.000 de lei profit. „Vom remedia”
"Primăriile sunt responsabile doar de emiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de constuire, iar aici am dispus un control intern suplimentar", a explicat Ciucu.
"Pe mandatul meu, nu s-au emis astfel de autorizații. Acest lucru fiind clarificat, asta nu înseamnă că nu trebuie să nu fim responsabili și să știm ce se întâmplă în localitățile noastre”, a mai spus edilul Sectorului 6.