(P) Honor România va continua extinderea accelerată a portofoliului de smartphone-uri în 2023

DE Newsweek România | Actualizat: 31.01.2023 - 12:17
Călin Clej, Director de Marketing al HONOR România și Bulgaria Foto: HONOR

Cum a fost primul an al HONOR în România, dar și ce perspective are compania pentru 2023, aflăm de la Călin Clej, Director de Marketing al HONOR România și Bulgaria.

SHARE

Călin Clej, Director de Marketing al HONOR România și Bulgaria a explicat care este planul de dezvoltare și ce lansări vor avea loc în acest an.

1   Reporter:  HONOR este un brand nou pe piața din România. Cum a fost primul an și care au fost provocările întâmpinate în această perioadă?

Călin Clej: Am lansat operațiunile comerciale în luna mai 2022, România făcând parte din primul val de lansări ale brandului HONOR pe piețele din regiunea Europei Centrale și de Est. Am intrat în piață ambițioși, curajoși și cu o energie pozitivă, datorită încrederii absolute pe care o avem în produsele noastre și impulsionați de succesul pe care HONOR îl are în China, cea mai competitivă piață în zona de smartphone-uri. Anul acesta, cât și în următorii ani, ne concentrăm să creștem notorietatea brandului și relevanța pe plan local, dar și să oferim permanent produse la un raport preț-calitate corect.

Piața românească a crescut substanțial față de anii precedenți, având un interes mai ridicat pentru smartphone-urile din segmentul premium, performante și competitive, în ciuda contextului imprevizibil și a fluctuațiilor economice din ultimii ani. Se observă o tendință crescută în zona de produse inteligente, de a aprecia mai mult calitatea, design-ul și de a căuta funcționalități premium la telefoanele mid-range. Această tendință se aliniază perfect cu strategia noastră de dezvoltare care are în vedere un spectru larg de dispozitive inteligente, performante și competitive și prin intermediul cărora ne dorim să obținem în următorul an o cotă de piață în jurul valorilor double digit (vânzări de unități).  

         Care sunt planurile de dezvoltare al business-ului pe plan local în 2023?

- Suntem o companie orientată către consumator, ne angajăm să inovăm și să provocăm constant standardele industriei, oferind cele mai bune produse de pe piață pentru clienții noștri, iar principala prioritate este să dezvoltăm în continuare produse competitive care să ne poziționeze drept pionieri ai inovației, prin dispozitive inteligente care nu doar că satisfac toate tipurile de nevoi ale consumatorilor, dar le și anticipează.

Anul acesta vizăm să oferim clienților noștri nu doar produse performante, ci și un ecosistem HONOR interconectat care facilitează fiecare acțiune, indiferent de scenariul de utilizare. Să deținem pe piața din România un portofoliu de produse inovatoare, premium și de încredere care să le permite oamenilor să devină o versiune mai bună a lor, de aceea vom continua să ne dezvoltăm portofoliul cu produse IoT competitive, ușor de utilizat. Ambițiile noastre sunt susținute de numeroasele parteneriate pe care le avem cu companii globale precum Qualcomm și Google care ne permit să inovăm continuu și să oferim produse performante dotate cu cele mai noi tehnologii.

      Ce produse aveți în portofoliu pe piața din România și ce lansări urmează să aveți?

- În 2022, am lansat în România cele trei game de telefoane HONOR extrem de apreciate – seria X , seria N și seria Magic, știind faptul că utilizatorii români sunt early adopters când vine vorba despre tehnologiile inovatoare. Gamele lansate reprezintă întruchiparea perfectă a idealismului tehnologic ce definește brandul HONOR și au stabilit deja un nou standard în industria internațională de profil.

Pentru 2023, planul nostru este să continuăm extinderea accelerată a portofoliului de smartphone-uri cu updates la seriile de succes lansate și în România anul acesta (seria X, seria N si seria flagship Magic 4), dar totodată analizăm și scenariul unor lansări selective și a altor linii de produse existente deja în portofoliul global HONOR: tablete, laptopuri și dispozitive portabile de înaltă calitate potrivite oricărui buget.

Care sunt cele mai apreciate inovații ale smartphone-urilor HONOR?

Dacă ne referim la gamele premium lansate anul trecut – Magic 4Pro, respectiv Honor 70 - putem prezenta câteva repere care dovedesc inovațiile tehnologice ale noii companii HONOR, inovații lansate în premieră pe piața globală. Printre ele se numără filmări la nivel cinematografic, HONOR Magic4 Pro dispune de HONOR Magic-Log Movie Master și AI Film Effects, ce pun la dispoziție o gamă dinamică și o expresie bogată a culorilor pentru înregistrarea videoclipurilor. Prin aceasta, HONOR Magic4 Pro oferă prima înregistrare video Log 4K pe 10 biți din industrie în 60 fps (cadre pe secundă).

Tot în premieră am lansat soluția de încărcare wireless de 100 W, HONOR Magic4 și HONOR Magic4 Pro fiind alimentate de o baterie ultra-puternică pentru a oferi o durată de viață ultra-lungă bateriei și conectivitate pe tot parcursul zilei.

Totodată, Magic4Pro a venit și cu tehnologia de sunet AI Directional Sound pentru confidențialitate îmbunătățită, oferind o nouă soluție revoluționară împotriva scurgerilor de sunet. Astfel, utilizatorii nu mai trebuie să-și facă griji că oamenii le ascultă cu urechea conversația atunci când preiau un apel telefonic într-un spațiu închis și aglomerat precum un lift.

În septembrie anul trecut, am lansat în România smartphone-ul HONOR 70, pionier în industria globală a primului mod de filmare Solo Cut, rezolvând un alt “pain point” adresat de utilizatori. Funcția le permite utilizatorilor să producă simultan un videoclip de grup și un vlog portret care evidențiază o anumită persoană.

La nivel global se pune tot mai mult accentul pe protectia mediului. Cum răspunde HONOR standardelor de sustenabilitate?

- În 2021, HONOR și-a înființat comitetul ESG (Environment, Social, Governance), iar membrii acestuia sunt responsabili pentru formularea și implementarea eficientă a obiectivelor definite în întreg value chain-ului companiei. De asemenea, ne-am alăturat oficial Pactului Global al Națiunilor Unite (UNGC) în calitate de participant corporativ pentru a contribui la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite pentru 2030.

În privința politicilor HONOR privind protecția mediului, acestea se axează pe 4 direcții concomitent: ambalare ecologică, produse durabile, gestionarea responsabilă a deșeurilor electronice și produse chimice sigure.

·       Ambalare ecologică: în 2021, am optimizat ambalarea produselor, ceea ce a redus emisiile de CO2 cu aproximativ 285 de tone.

·       Produse durabile: cu cât produsul este folosit mai mult timp, cu atât mai puține resurse sunt consumate. În China, ciclul de înlocuire a telefonului HONOR este de până la 26,4 luni, ceea ce este mai lung decât timpul mediu de înlocuire.

·       Gestionarea responsabilă a deșeurilor electronice: începând cu 2021, am colectat și eliminat aproximativ 1.733 de tone de deșeuri electronice prin propriile canale.

·       Produse chimice sigure: pe baza îndeplinirii cerințelor standardelor internaționale, am formulat standarde de întreprindere mai înalte. Din 2016, am eliminat din produsele noastre utilizarea a aproximativ 3.379 de tone de substanțe periculoase.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te