Orașul din România pe care britanicii îl recomandă drept ”Mica Vienă”. Berea costă mai puțin de 2,5€

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 01.09.2024 - 18:39
Orașul din România pe care britanicii îl recomandă drept ”Mica Vienă”. Berea costă mai puțin de 2,5€ - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Orașul din România pe care britanicii îl recomandă drept ”Mica Vienă”. Berea costă mai puțin de 2,5€ - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Un oraș din România este recomandat de britanici drept ”Mica Vienă”. Aici berea costă mai puțin de 2,5 €. Este în vestul țării și se află la doar trei ore de zbor de Marea Britanie.

SHARE

Orașul fermecător și ieftin al Europei, unde berea costă mai puțin de 2 lire sterline (2,37 euro, conform cursului valutar n.r), este o „Mică Viena”. 

Dacă sunteți în căutarea unei noi destinații de vacanță, există un oraș minunat în România care ar putea fi locul potrivit.

Există o mulțime de destinații de explorat în Europa care nu sunt supraaglomerate sau scumpe, cum ar fi Barcelona, ​​Paris și Amsterdam.

România , la doar trei ore de zbor din Marea Britanie, are alternativa perfectă - Timișoara, scriu jurnaliștii de la express.co.uk.

Orașul din România pe care britanicii îl recomandă drept ”Mica Vienă”. Berea costă mai puțin de 2,5€

Cunoscut ca al treilea oraș ca mărime al României și, probabil, cel mai frumos al său, locul mai puțin cunoscut este o alegere excelentă pentru o evadare în oraș la prețuri accesibile .

Citește și: Orașul din România, în top 10 orașe europene cu cel mai bun nivel de trai. E la nivel cu Copenhaga

Adeseori supranumită „Mica Vienă” a Europei, clădirile grațioase ale Timișoarei le oglindesc pe cele ale capitalei Austriei , dar britanicii vor descoperi că unele plăceri cum ar fi cafeaua este mult mai prietenoasă cu portofelul în acest oraș românesc.

Orașul a fost declarat Capitală Europeană a Culturii în 2023, iar programul său este plin de evenimente muzicale, de artă și teatru.

De parcă zborurile directe Wizz Air către Timișoara, care în medie 89 de lire sterline în octombrie nu ar fi suficiente, cazarea și mâncarea sunt, de asemenea, o ”afacere”.

Potrivit Numbeo, o bere la halbă de 0,5 litri costă doar 10 lei (1,69 lire sterline), iar o masă într-un restaurant ieftin costă 40 de lei (6,77 lire sterline). În ceea ce privește hotelurile, opțiunile de top pe Booking.com sunt în medie 175 GBP pentru doi adulți pentru trei nopți, în timp ce apartamentele sunt și mai ieftine, în jur de 102 GBP.

Când vine vorba de lucruri de făcut în Timișoara, principalul loc de întâlnire al orașului (Piața Victoriei) este un punct de plecare excelent pentru a te aventura prin acest oraș incredibil.

„Una dintre modalitățile mele preferate de a descoperi orice oraș este mersul pe jos... Timișoara nu este diferită - chiar dacă este orașul în care locuiesc, încă îmi place să mă plimb din când în când pe străzile istorice și prin Piața ei care este mare - foarte mare - și are multe clădiri foarte interesante și alte repere (unele vechi, altele mai noi), de toate pentru toată lumea.", a scris un recenzent TripAdvisor.

Citește și: FOTO Orașul de pe Pământ unde nu ai voie să mori, iar femeile nu pot naște. Noaptea ține 4 luni

Piața principală deține un loc semnificativ în istoria României, deoarece este locul în care Timișoara a fost anunțată drept primul oraș liber de comunism în 1989. În timp ce sunteți acolo nu uitați să vizitați Opera Națională Română sau la Catedrala Mitropolitană, care este cea mai mare din România. 

Revoluția din 1989 în România a început la Timișoara iar călătoria provocatoare către independență este cronicizată la muzeul Memorialul Revoluției. Cunoscut drept „Orașul Florilor”, Timișoara se laudă cu o mulțime de spații verzi pentru relaxare. Asigurați-vă că vizitați Parcul Rozelor pentru a vă relaxa lângă Canalul Bega.

Parcul Botanic al orașului, frumos iluminat seara, este ideal pentru o plimbare înainte de cină. Pentru pasionații de mâncare, să încerce sarmale, o delicatesă locală de sarmale, este o necesitate, se arată în articolul din publicația Express.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te