Nicolae Ciucă a discutat cu șeful OCDE, despre aderarea României la organizație

DE Florin Budescu | Actualizat: 13.03.2024 - 15:12
Nicolae Ciucă a discutat cu șeful OCDE despre aderarea României la organizație - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă
Nicolae Ciucă a discutat cu șeful OCDE despre aderarea României la organizație - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă a discutat cu șeful OCDE, despre aderarea României la organizație. Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, l-a primit la Palatul Parlamentului pe Mathias Cormann.

SHARE

Nicolae Ciucă a discutat cu șeful OCDE, despre aderarea României la organizație. Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, l-a primit la Palatul Parlamentului pe Mathias Cormann, secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

"În discuțiile pe care le-am avut, atât în privat, cât și împreună cu Comisia specială comună a celor două Camere, am vorbit despre nivelul la care se află aderarea României la organizație, detalii din Studiul Economic al României pe 2024 și beneficiile pe care românii le vor avea după ce țara noastră va deveni membru OCDE", a informat Ciucă.

Nicolae Ciucă a discutat cu șeful OCDE despre aderarea României la organizație

"Ca președinte al Senatului, lucrez pentru acest obiectiv cu aceeași forță cu care am făcut-o atunci când eram premier. Cu ajutorul comisiei specializate, toate proiectele care vizează procesul aderării vor fi trecute prin Parlament, cu rapiditate.

Ca prim-ministru, am deblocat dialogul cu conducerea organizației, depunând Foaia de parcurs a României și Memorandumul inițial pentru aderare. Studiul Economic al României pe 2024 este o analiză aprofundată a situației noastre economice, având și recomandări.

Pentru aderarea unui stat, sunt necesare cel puțin două asemenea studii din care să reiasă că economia este stabilă și merită să facă parte din rândul celor mai dezvoltare țări ale lumii. Statele membre OCDE dețin 70% din producția și comerțul global și 90% din toate investițiile străine directe", a spus Ciucă.

Procesul de aderare la OCDE a început în timpul mandatului lui Nicolae Ciucă la Palatul Victoria.

În 2022, în mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă, au fost două momente decisive ale parcursului de aderare la OCDE, cea mai puternică organizație de cooperare economică.

În iunie, Consiliul OCDE a adoptat foaia de parcurs a României, iar în decembrie Guvernul Ciucă a depus memorandumul inițial pentru aderare.

Guvernul Ciucă a reușit atingerea acestui obiectiv major, pe care România și-l dorea încă din anul 2004, de la prima depunere a candidaturii de membru, și după mai multe etape, în care țara noastră a reluat procesul de aderare.

Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

În anul 2012, România și-a depus din nou candidatura și din anul 2016 și-a reînnoit-o anual.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te