Mincinoși. PSD a promis informatizarea ANAF în 2018. Teodorovici, după 2020

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.06.2019 - 10:57

După 30 de luni de guvernare, PSD și-a dat seama că nu are un sistem informatic integrat la nivelul ANAF, deși s-a angajat că rezolvă această problemă pentru toate instituțiile statului.

SHARE

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, ieri: „Contribuabilii trebuie să fie cei corecți, în timp ce evazioniștii trebuie să-și dorească să fi respectat legea. La ANAF, meritocrația, integritatea și competența trebuie să primeze și trebuie eliminate incompetența, corupția și politizarea. Noi avem termen de finalizare a informatizării 2020 la ANAF”.  

Cum autoritățile nu își respectă aproape niciodată termenele, ne putem aștepta la deceniul următor.

Un termen mincinos

Eugen Teodorovici a avut, iată, o revelație. În secolul Internetului, mobilității și a vitezei e imperios ca oamenii să nu mai stea la coadă, să nu mai folosească dosare și hârtii, ci să se folosească de computer și Internet. Dar, hei, unde era ministrul Teodorovici când Dragnea și PSD scriau „Programul de  Guvernare 2016 – 2020”. Pentru că în documentul de căpătâi al PSD se menționează de nenumărate ori că PSD și implicit Teodorovici vor informatiza tot ceea ce însemană instituție de stat. Și asta în cel mai scurt timp nu la patru ani de la câștigarea alegerilor.  

Citește și Secretul bancar al lui Orlando

Citește și: Teodorovici a sedus și abandonat un doctorat

Programul de Guvernare PSD 2016 – 2020:

„Așadar, informatizarea sistemului public al instituțiilor din România şi inter-operabilitatea sa vor fi prioritare în următorul an (2017 n.red), pentru a atinge dezideratul de mai sus, care include și interzicerea posibilității unei instituții publice de a cere cetățeanului sau persoanei juridice un act sau un document pe care o altă instituție publică îl are deja. Pentru ca acest lucru să se realizeze, Guvernul va prezenta, până la 1 ianuarie 2018, calendarul și modul de implementare al sistemului informatic integrat pentru toată administrația publică din România”.   „Informatizarea fluxurilor și proceselor interne ale instituțiilor statului, eliminându-se astfel consumul de hârtie și timpii mari de soluționare a unor cerințe adresate instituțiilor publice (Automatizarea Proceselor de Business)”.   „Începând cu 2018, vom reintroduce impozitul pe venitul global (IVG) la nivelul persoanei fizice. Implementarea acestui mecanism fiscal se va face prin intermediul sistemului informatic integrat organizat la nivelul ANAF , ceea ce va permite eliminarea risipei de timp din partea contribuabililor”.  

Bun, deci PSD spera la un sistem informatic funcțional la nivelul ANAF începând de anul trecut. Teodorovici îl promite pentru 2020. Așa se întâmplă atunci când conducătorii politici nu pun preț pe cuvântul dat alegătorilor.  

Fiscul și Ministerul Finanțelor funcționează pe o infrastructură IT compusă din peste 1.900 de servere achiziționate în perioada 1998-2017, încărcate în prezent la 99,9% din capacitate, potrivit unui document analizat de Profit.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te