Limitele de cash nu se mai schimbă. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au discutat asta, la Guvern

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.11.2023 - 12:20
Limitele de cash nu se mai schimbă - Foto: INQUAM PHOTOIS / Sabin Cirstoveanu

Limitele de bani peşin care pot fi folosite nu se mai schimbă, ele vor rămâne aceleaşi care sunt în prezent. Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, şi preşedintele Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, au discutat despre acest lucru, la Guvern.

SHARE

O discuţie foarte complicată a fost lansată în spaţiul public, pentru una dintre măsurile fiscale prevăzute de Guvern, prin OUG 90.

Se revine astfel la modificările de dinainte de anunţul făcut de Executiv. Astfel, suma maximă de casă, la firme, va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare de 1.000 de lei/zi.

Limitele de cash nu se mai schimbă

"Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători și de oamenii simpli, fără excepție", spune prim-ministrul Marcel Ciolacu.

El arată că în ultimele zile "am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar".

Aceştia, relatează Ciolacu, i-au spus "anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash".

Citeşte şi: Câciu, despre limitarea cashului: „Te duci la mai mulţi comercianţi şi dai 5.000 de lei la fiecare”

Se observă că şeful Executivului indică indirect că instituţiile responsabile pentru măsura fiscală retrasă acum sunt Fiscul şi Ministerul Finanţelor.

Mai departe, Marcel Ciolacu spune că "acești oameni (n.n.: întreprinzătorii, oamenii simpli) nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară!"

Apoi concluzia:

"Prin urmare, în prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită.

Citeşte şi: Adrian Câciu: „90% dintre români câştigă sub 4.000 de lei pe lună şi noi dezbatem plafonul pe cash”

Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern! Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice".

Se poate spune că, în această chestiune, Guvernul ar fi făcut un fel de test de rezistenţă socială. A anunţat o măsură mai dură decât cea dorită.

Aceasta a fost respinsă şi astfel şi-a atins scopul real, probabil.

Marcel Ciolacu spunea acum o lună că propunerea de a plafona plățile în numerar dintre o persoană fizică și una juridică, la 5.000 de lei, aparține experților din Ministerul Finanțelor și este o măsură pentru combaterea evaziunii fiscale:

Citeşte şi: Ciolacu, despre scandalul banilor cash: „Nu e o nenorocire că se plafonează plățile la 5.000 de lei”

"Dacă dvs credeți că eu, prim-ministrul Marcel Ciolacu, chiar le cunosc pe toate și știu și...mielul Marcel Ciolacu stătea noaptea și dormea și a visat el că e bine să fie cheltuieli până în 5.000 de lei pe un produs sau într-un singur loc sau...Sunt măsuri fiscale venite de la experții din Ministerul de Finanțe.

Cu cine să negociez? Ce să negociez? A fost publică această...Vreți să fim ipocriți? Cum vreți abordarea de la mine? Eu vreau o abordare sinceră. În primul rând, nu cred că este o nenorocire, nimeni nu scoate banii...

N-aveți bani cash? E adevărat. N-am sacoul ăla făcător de bani, dar prin mașină am bani ca să nu se mai întâmple. Cineva a interzis banii cash? Este vorba ca într-un singur loc să nu poți cheltui mai mult de 5.000 de lei ca persoană fizică."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te