Inteligența artificială va reduce o săptămână de muncă. Câte zile vom lucra în viitorul apropiat

DE Alexandra Lupascu | 08.10.2023 - 13:22
Inteligența artificială va reduce o saptămână de muncă. Câte zile vom lucra în viitorul apropiat Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Inteligența artificială va schimba radical piața muncii, mai ales în ceea ce privește ritmul și obiceiurile angajaților, afirmă Jamie Dimon, CEO-ul gigantului JPMorgan.

SHARE

Inteligența artificială va schimba radical piața muncii, mai ales în ceea ce privește ritmul și obiceiurile angajaților, afirmă Jamie Dimon, CEO-ul gigantului JPMorgan.

Jamie Dimon e de părere că în viitor angajații vor ajunge să lucreze doar trei zile și jumătate pe săptămână și că-și vor putea prelungi speranța de viață până la 100 de ani.

Inteligența artificială și evoluția tehnologiei vor face posibile aceste schimbări și vor îmbunătăți mediul de afaceri și obiceiurile angajaților.

Mai mult, spune Dimon, vor avea o contribuție semnificativă în existența unui echilibru al oamenilor între viața personală și cea profesională, conform RTV.

Inteligența artificială va reduce o saptămână de muncă. Câte zile vom lucra în viitorul apropiat

Viziunea CEO-ului JPMorgan e surprizătoare, cu atât mai mult cu cât el s-a arătat mereu un susținător al muncii la birou și al carierei de lungă durată.

Potrivit lui, următoarele generații de angajați vor putea lucra săptămânal cu o zi și jumătate mai puțin.

„Mii de oameni de la cea mai mare bancă din America se folosesc deja de cele mai noi produse ale tehnologiei”, a declarat Dimon pentru Bloomberg TV , adăugând că inteligența artificială este un „lucru palpabil, viu”, care e într-o continuă schimbare.

Citeşte şi: Zi liberă pentru elevi și profesori la început de octombrie. Care este motivul

Angajații JPMorgan folosesc inteligența artificială pentru multe activități zilnice. Erori în tranzacții, diverse direcții de cercetare. În felul acesta alimentează temerile oamenilor că AI va face multe locuri de muncă să dispară.

Jamie Dimon e optimist în ceea ce privește schimbările de pe piața muncii. Inteligența artificială și noile limbaje de programare pot să îmbunătățească standardele de viață.

Citeşte şi: Încă o zi liberă, pentru toți angajații din România. Există, însă, și o condiție

„Oamenii trebuie să tragă adând aer în piept”, a spus Dimon. „Tehnologia a înlocuit întotdeauna locurile de muncă.

Copiii tăi vor trăi până la 100 de ani și nu vor avea cancer din cauza tehnologiei și, literalmente, vor lucra probabil trei zile și jumătate pe săptămână”, a subliniat acesta, răspunzând unei întrebări.

Un raport McKinsey, publicat în luna iunie, arăta că angajații și-ar putea reduce programul de lucru datorită tehnologiei utilizate pentru automatizarea mai multor activități.

Raportul a constatat că inteligența artificială și alte tehnologii emergente au potențialul de a automatiza sarcinile care ocupă 60% până la 70% din timpul angajaților în acest moment – adăugând între 2,6 trilioane și 4,4 trilioane de dolari în economia globală în fiecare an.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te